Szöllősié a Pegazus-kupa

Szöllősié a Pegazus-kupa
Nemzetközi lett a díjugratók versenye

Minden év augusztus utolsó hétvégéjén rendezi meg a békéscsabai Pegazus Lovasiskola díjugrató lovasversenyét. A hagyománnyá vált Pegazus-kupa rendezvényen kilenc számban 105 startot jegyeztek.

A nemzetközi mezőnyben a magyarok mellett román klubok versenyzőit, kínai és angol lovast is felfedezhettünk. Jó napja volt Bán Nikolettnek (Tréten Kft.), a jövő évi kezdő lovak kategóriájában Izisz nevű lovával első, Dáriusz nevű lovával második lett. Horostyák Norbertnek (Gyeraj Lovastanya) is emlékezetes lesz a verseny, hiszen két számban is győzött, Dáriusz nyergében a kezdő nyitott kategóriában, Sugárral a vadászugratásban nyert. A jövő évi kezdő lovasok versenyében Lee Zhong (Békéscsabai LK) Atamán nevű lovával lett első. Ugyanebben a kategóriában, a versenyen kívül indulók között Gávai Szonja (Gyeraj Lovastanya) Peggyvel nyert. Karmen, Potocska Attila (Gyulai Lov. Tur.) lova győzött a kezdő lovak mezőnyében. A kezdő lovasok között Mojdisz Anita (Békéscsabai LK) Omar nevű lovával, az összevetésben is hibátlan lovaglással végzett az élen. A Pegazus-kupát Szöllősi Zoltánnak (Békéscsabai LK) adták át, aki Mevrick nevű lovával nyerte a pontgyűjtőt.

Fantasztikus hangulatot teremtett a vadászugratás látványa, ahol a gyorsaság az egyik fő erény.

A nap fénypontja az örökifjú öregfiúk és hölgyek versenye volt, amit Zsilinszky Mátyás (Békéscsabai LK) Jutalom nevű lovával most is megnyert, a lovas lassan az örökös első címet is megkaphatja a rendezőktől.

Forrás: Békés Megyei Hírlap
2007-09-01
Frissítve: 2023.02.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások