Sanger MS a Feiser Emlékverseny győztese

Sanger MS és hajtója Kőszegi-Kovács László végig az élvonalban versenyezve, magabiztosan nyerte a Feiser Emlékversenyt a Kincsem Park szombati ügető versenynapján Alliance de l’Iton és Oldtimer Diamant előtt.

Sanger Ms bizonyult a leggyorsabb ügetőnek az utolsó 150 méteren

Összefoglaló a 2015. december 19-i ügető futamokról:

1. futam – Nyeretlenek versenye:

Riviéra Dream és Rihanna voltak a leggyorsabbak a start után, utóbbit hajtója visszafogta és besorolt Riviéra Dream mögé. Az első egyenesre érve a vezető ló mögött kettesével sorakoztak fel a sulky-k. Rihanna mellé felment Tartalosz, Sebastian Ketti mellett pedig Trónörökös színei jelentek meg. Egyedül Tesco Magic ügetett teljesen lemaradva. Az utolsó 600 méterhez közeledve indultak el az első támadások. Rihanna felment Riviéra Dream mellé és elindult Trónörökös, valamint Talizmán is. Rihanna folyamatosan támadta a védekező Riviéra Dream-et, aki végül megadta magát. Trónörökös érkezett a harmadik helyre, őt a későn kibontakozó Rock and Roll követte.

Befutási sorrend: Rihanna (4) – Riviéra Dream (2) – Trónörökös (8)
Győztes idő: 22,0

2. futam – Nábob díj:

Shark WF vállalta magára a vezetést a start után, mögötte ügetett a két favorit, Il Barto és Tramontana. Taddeus és Tarantino a kanyarban hibáztak. A tribün előtti egyenesben Anders Best gyorsított és felment a vezető Shark WF mellé, ekkor azonban elugrotta magát, diszkvalifikálták, így Shark WF továbbra is egyedül maradt az élen. A mezőny eléggé megnyúlt, Il Barto, Tramontana, Trugon és Swarovski voltak még közel, a többiek már nagyon lemaradtak tőlük. Az utolsó 150 méteren ügetett fel Il Barto és Tramontana is Shark WF mellé, hárman fej-fej mellett ügettek. Il Barto elugrotta magát, Tramontana pedig gyorsított és megnyerte a futamot. Trugon szaladt fel a második helyre, Shark WF megőrizte a bronzot.

Befutási sorrend: Tramontana (3) – Trugon (10) – Shark WF (2)
Győztes idő: 21,0
Hajtóváltozás: (12) Anders Best – Goran Zolnaji!

Tramontana a futam végén begyújtotta rakétáit

3. futam – Amatőrverseny Hendikep: 

A teljes első sornak remekül sikerült az indítás. Cadans Frisia állt élre, mögötte Pletykás, Professzor és Louvre ügettek. Utóbbi az első egyenesben átvette a vezetést és jó 10 méteresre növelte előnyét. Cadans Frisia és Professzor ügettek a nyomában, majd egy nagyobb űr után érkeztek az üldözők Pletykás vezetésével. A befutóra érve Cadans Frisia egyre közelebb került Louvre-hoz, azonban hibázott és kiesett versenyből. Louvre így magabiztosan nyerte a futamot, mögötte a fáradó Professzor és Jávor Class lettek a dobogósok.

Befutási sorrend: Louvre (8) – Professzor (7) – Jávor Class (6)
Győztes idő: 20,4

Louvre az első egyenestől kezdve utolérhetetlennek bizonyult

4. futam – Látszat díj:

Trencsén vette a legjobb startot, mögötte She’s Vivienne és Sziklaszirt ügettek, majd Rise N Shine, Repeta és Rozália triója következett. Spartacus gyenge startja után zárta a sort. Az utolsó 800 méteren a vezető hármas meglépett, Rise N Shine pedig hibázott. A befutóban szokásához híven megindult Sziklaszirt, de nem alakult szerencsésen a támadás, már nem érte utol Trencsént, aki megnyerte a futamot. She’s Vivienne lett a harmadik.

Befutási sorrend: Trencsén (3) – Sziklaszirt (1) – She’s Vivienne (2)
Győztes idő: 18,8

Trencsénnek a lába sem érte a földet

5. futam – Feiser Emlékverseny:

Jól sikerült az indítás a mini mezőnynek. Oldtimer Diamant ment el vezetni, mögötte Alliance de I’lton és Sanger MS kettőse ügetett, majd Zavita Meerswal, Vernon Boko és Nichelino Di Re volt a további sorrend. Az utolsó kanyarhoz érve a vezető hármas ellépett a többiektől és ahogy a befutóra fordultak már fej-fej mellett ügettek hárman egymás mellett. Az utolsó 150 méteren Sanger MS bizonyult a legerősebbnek és megnyerte a futamot, Alliance de I’lton érkezett meg a második helyre, majd Oldtimer Diamant, Zavita Meerswal, Vernon Boko és Nichelino Di Re következtek.

Befutási sorrend: Sanger MS (4) – Alliance de I’lton (3) – Oldtimer Diamant (2)
Győztes idő: 18,7

6. futam – Virilis Hendikep:

A két favorit, Ibi Lobell és Milli Nevi hibázott még a start előtt, utóbbinak ez a versenyébe is került. Szokásához híven Királyhágó volt a leggyorsabb a start után, mögötte Ileda Bi, Marót, Kairo Sun és a zárkózó Priscilla alkották a frontot. Az első egyenesben Opál lány teljesített egy gyors szakaszt és felment a vezető Királyhágó mellé, ők hozták a mezőnyt a túlsó egyenesre. Az utolsó 500 méteren Marót és Spar Lady indítottak támadást. Marót könnyen nyerte a futamot, Spar Lady viszont nem sokkal a cél előtt hibázott, így kiesett a versenyből. Marót mögé istállótársa Sumi érkezett másodiknak, Királyhágó megtartotta a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Marót (10) – Sumi (9) – Királyhágó (6)
Győztes idő: 20,7

Marót könnyedén nyerte futamát

7. futam – 2015. évi Segédhajtó Kupa Hendkep VI. Futam: 

Carpe Diem vette a legjobb startot, mögötte libasorba rendeződött a mezőny, amit Jódlis zárt. Carpe Diem 15 méteres előnnyel fordult a túlsó oldalra, mögötte Oli Sun, Poéta, Ruby Reeves és Menedzser ügettek. Oli Sun folyamatosan zárkózott Carpe Diem mögé, a befutóban felment mellé és az utolsó métereken le is előzte, azonban a futam után a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így a sokáig vezető Carpe Diem lett a győztes, Poéta a második, Ruby Reeves pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Carpe Diem (1) – Poéta (4) – Ruby Reeves (3)
Győztes idő: 19,1

8. futam – Muscicapa Hendikep:

8-as startszámával Rózsakert rögtön élre tudott állni, mögötte Jegyzőnő, Nemzetesúr, Láss csodát! és Lucky Luke alkották az élmezőnyt. A túlsó egyenesre érve Láss csodát! gyorsított a tempón és átvette a vezetést, mögötte kettes sorokba rendeződtek a többiek, a sort Szilvás zárta. Az utolsó kanyarban Jegyzőnő és Öttusázó is támadást indított, Szilvás pedig hibázott. A befutóban Lucky Luke-ot is kivette hajtója, amivel Pinokkiót akadályozta, aki galoppozni kezdett. Az utolsó métereken Öttusázó, Jegyzőnő és Lucky Luke csatáztak a győzelemért, végül a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Öttusázó (4) – Jegyzőnő (5) – Lucky Luke (2)
Győztes idő: 20,9

A következő ügető versenynap december 26-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. december 26-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.12.21.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások