Reste Premier lett a Bródy János Emlékverseny győztese az Ügetőn

A sárga import, Reste Premier (Papp István) végig vezetve, magabiztosan nyerte 2015. március 21-én első Kincsem Parki versenyét, a Bródy János Emlékversenyt. Ollyan nincs (Fazekas Imre) folyamatosan támadta, de nem tudta megverni, ő lett a második, az egykori Derby-nyerő, Paperboy (Veljko Mazsity) jött fel harmadiknak.

Összefoglaló a 2015. március 21-i versenynap futamairól

1. futam:

A start után rögtön galoppozott Solt-Zombori Ghazal, majd a kanyarban Sumi és Tidal Wave is követték. Saron állt az élre, Shevallier SR, Retorzió, San Francisco, She’s Vivienne követték. A második körre fordulva She’s Vivienne lendült nagy támadásba és a túloldalra átvette a vezetést. Chevallier SR próbálta tartani a tempót. Saron és San Francisco haladtak mögöttük. A célegyenesben először távolodott She’s Vivienne, majd a célban csak megszorította Chevallier SR, de megverni nem bírta. Majd San Francisco ért célba.

Befutási sorrend: She’s Vivienne (12) – Chevallier SR (3) – San Francisco (9)
Győztes idő: 21,7

2. futam:

Jól kezdtek az alaptávosok, hátulról pedig Nixon vett “villámstartot”, a mezőny végére Lejtők hölgye esett vissza. Jonatán az első egyenesben galoppozott és kiesett a versenyből. A túlsó oldalra már Sholty Viktor érkezett elsőként, mögé Nixon zárkózott fel, majd Imperiál és Kairo Sun volt a további sorrend és Oguz is megkezdte a zárkózást. A befutóban Imperiál elment a többiek mellett és nyerte a futamot, Sholty Viktor lett a második, célfotóban Nixon lett a harmadik, Oguzt verve.

Befutási sorrend: Imperiál (7) – Sholty Viktor (1) – Nixon (10)
Győztes idő: 19,8

3. futam:

Pentatlon hibázott még a start előtt, ezzel  a mezőny végére esett vissza. Szokásához híven Reine d’Illiat vette a legjobb startot, mögötte libasorba rendeződött a mezőny.  Reine d’Illiat, Alvena Quickly, Mountain Bambi és Andorra Gold négyese jó 25-30 méteres előnyre tett szert a mezőny második felével szemben és ők döntötték el az első négy hely sorsát. A befutóban Alvena Quickly és Mountain Bambi csatáztak hatalmasat, végül előbbi szerezete meg a győzelmet, Andorra Gold lett a harmadik.

Befutási sorrend: Alvena Quickly (5) – Mountain Bambi (3) – Andorra Gold (7)
Győztes idő: 18,1

4. futam:

Olasz Lány állt élre a startot követően, mögötte Knock-down, Őszi Fény és Pipacsos volt a sorrend, szépen együtt ügetett a mezőny. A túlsó oldalon Őszi Fény vette át a vezetést és kettesfogatokká rendeződött a mezőny, a sort Pinokkió zárta. A támadásokkal egészen az utolsó kanyarig vártak a hajtók. Megjelent Primusz és támadta a vezető Őszi Fényt, de megverni nem tudta. Láss csodát! jött fel  harmadiknak, Pipacsos  elé.

Befutási sorrend: Őszi Fény (5) – Primusz (6) – Láss csodát! (7)
Győztes idő: 20,7

5. futam:

Nem indult: (10) Kincses!
Hajtóváltozás: 2-es Medália sulkyjában Karács László helyett ifj. Veres László.
Miller, Raffaello, Montgomery, Rolex Napraforgó és Medália volt a sorrend a start után, utóbbi folyamatosan zárkózott egyre feljebb, a túlsó oldalra már másodikként érkezett. A vezető négyes ellépett a túlsó oldalon a többiektől. A befutóban Raffaello és Nekifutó indítottak támadást a vezető Medália ellen, az első helyre célfotót kértek. Raffaello lett a győztes, Medália a második, Nekifutó a harmadik.

Befutási sorrend: Raffaello (5) – Medália (2) – Nekifutó (13)
Győztes idő: 20,8

6. futam:

Rafael Bit a start előtt elugrálta az esélyét. Let it be TN állt élre a start után, mellette azonban elment Redwood Vita, de az első egyenesben elugrotta magát és kiesett a versenyből. Így Rachel CR került az élre, mögötte Pozsony, Rafa és Passion Grif volt a sorrend. Az utolsó kanyarban Pozsony vette át a vezetést és megnyerte a futamot, bár Rafa nagyon támadta, utolérni már nem tudta. Passion Grif lett a harmadik.

Befutási sorrend: Pozsony (4) – Rafa (3) – Passion Grif (10)
Győztes idő: 18,4

7. futam:

Vilja Brick hibázott a startnál. Ollyan nincs kezdett a legjobban, de Reste Premier az első kanyarban elment mellette. A sárga import mellé felment Őrangyal és Rionero, mögöttük Ollyan nincs ügetett. A vezető négyes szinte fej-fejt ügetett. A befutóban Ollyan nincs támadta a végig vezető Reste Premiert, de nem tudta megverni, Paperboy jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Reste Premier (9) – Ollyan nincs (8) – Paperboy (3)
Győztes idő: 16,9

8. futam:

Nem indult: (4) Laluna Comtesse.
Hajtóváltozás: (8) No Bi sulkyjában Deixler Kálmán helyett Fodor László.
Oron Flying és Reménység kettőse kezdett a legjobban, mögöttük Olmo Jet, Carpe Diem és Utrillo d’Amour sorrendben ügettek a lovak, Ösztönző zárkózott még egyre feljebb. Az utolsó 600 méteren Olmo Jet vette át a vezetést és elsőként haladt át a célon. Mögötte Utrillo d’Amour, Ösztönző és Reménység volt a sorrend. A 3-as számú fogat hajtója (Gonda Zsolt) óvást emelt a 11-es számú fogat hajtója (Reischl Gábor) ellen nekihajtás címén. A Versenyintézőség a 11-es számú Olmo Jet-et tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így az óvás tárgytalan.

Befutási sorrend: Utrillo d’Amour (6) – Ösztönző (7) – Reménység (3)
Győztes idő: 19,2

9. futam:

Rózsakert vette a legjobb startot, mellette Philadelphia, majd Orinoco és Numero Uno volt a sorrend, Miki zárkózott egyre feljebb. Rocket Boy-t diszkvalifikálták, Ripley és Öttusázó pedig összeakadtak és elhagyták a pályát. Rózsakert és Philadelphia fej-fejt érkeztek a befutóra, ott  utóbbi volt az erősebb, de elindult Orinoco is és átszaladt Philadelphián, Rózsakert megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Orinoco (3) – Philadelphia (6) – Rózsakert (1)
Győztes idő: 19,7

 

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. március 28-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!
Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.03.24. Forrás: Kincsem Park
Fotó:  Canva
Frissítve: 2022.03.28. , 2022.09.11.

Hozzászólások