Rekord a Tattersall-ban

Rekord a Tattersall-ban

 

A díjugratók Budapesten folytatták a fedeles verseny sorozatukat. Két héttel a fehérvári verseny után hatalmas mezőny gyűlt össze a Tattersall-ban.

A rendezők 176 lovas nevezését fogadták el, akik nem kevesebb, mint 319 lóval álltak starthoz!

Rekord számok, hiszen ez több mint 900 startot jelentett a három nap alatt! Ráadásul az időjárás is kedvezően alakult, hiszen az évszakhoz képest elég enyhe idő volt az egész hétvégén.

Pénteken a 26 versenyszámból 9-et rendeztek meg. Az ifiknél a papírforma érvényesült, ifj. Lázár Zoltánt, ahogyan az előző versenyeken, úgy ezen a napon sem tudta senki legyőzni. Afrodité nevű lovával első, Bellínával pedig harmadik helyen végzett. A dobogó második fokára a Debreceni LA lovasa Szladek Máté állhatott. Az A1 nyitott 7 éves lovak versenyében Czékus Zoltán Apollóval tudott nyerni, Gruntner Gábor és Técsy Attila előtt. Ebben a számban is minimális idő különbségek döntöttek a dobogós helyekről. A Díjugrató Szakág elnöke Szotyori Nagy Kristóf két lovával Lacríma Di Felicítával és Carlóval a negyedik és ötödik helyet szerezte meg úgy, hogy az első helyezett és közötte még egy másodperc különbség sem volt. Az A2 felnőtt lovasok versenyén Rezgő Zoltán győzött Szertelennel, második Czérkus Zoltán lett, a harmadik helyen Marton András végzett.

A szombati versenynap elnöki győzelemmel folytatódott. Szotyori Nagy Kristóf, a szakág elnöke (Prosper LK) az A1 nyitott versenyszámban Carló nevű lovával hibátlan lovaglással és a legjobb idővel tudott nyerni, a második Kovács Henri lett a Morris LK lovasa. Kovács Henri egyébként amerikai tartózkodása után újra itthon versenyez, ő először állt starthoz az idei szezonban a Tattersall-ban. A harmadik helyet szintén egy Morris LK versenyző, Czérkus Zoltán szerezte meg. Az A2 felnőtt lovasok versenyszámában Czérkus Zoltán győzött, Técsy Attila és Jakab Áron előtt.
Vasárnap A1-ben Cser Attila nagyon szép és taktikus lovaglással győzött Zenóbiával, Kurnyik Ágnes második, Krucsó Szabolcs pedig harmadik helyen végzett. Az utolsó napon az A2 vsz-t. Burucs Borbála nyerte minimális idő különbséggel Solti Oresztész előtt, a harmadik Jakab Áron lett.

Tóth István, LovasPláza

A következő fedeles díjugrató versenyek időpontjai:

– Kecskemét 2011. február 26-27.
– Székesfehérvár 2011. február 26.

Kovács Henri – Bajnok Koxi De Bognár Tattersal 2010 – alappálya

 

Frissítve: 2023.04.20.
Fotó: Canva

Hozzászólások