Quissisana favoritként nyerte a Székkutasi Díjat

Quissisana favoritként nyerte a Székkutasi Díjat

 

Kilenc hazai és egy francia galoppviadallal folytatódott a program vasárnap a Kincsem Parkban. A napi főfutamot, az 1600 méteres Székkutasi Díjat Ribárszki Sándor idomítottja, Quissisana (Stanislav Georgiev) nyerte.

Kisebb meglepetésre a hároméves Prince Cro (Zdenko Smida) remek versenyt futva, igencsak megnehezítette a magasan első esélyt képviselő Quissisana dolgát. A célban mindössze fél hossz volt az ötéves kanca előnye, ami ellenfelére nézve kimondottan biztató, hiszen „Quissi” hazánk egyik, ha nem a legjobb mérföldes lova. Harmadik helyen Love Craft érkezett a célba, a mostanság bombaformában lovagló Bakos Gáborral a nyergében.

S ha már a fiatal zsokét emlegettük: erre a hétre két győzelem jutott neki. A nap második futamában a kétéves Alcobaca-t vezette győzelemre, majd egy órával később Ajánlottal nyerte a hosszútávú hendikepet.

A keretprogram is bőven szolgáltatott érdekességet. Az 1100 méterre kiírt Eleki Hendikepben az a Bargain Lady (Timár Zsuzsa) győzött, aki versenyről-versenyre egyre komolyabb feladatokat old meg. A kanca idei harmadik sikerét aratta vasárnap a Kincsem Parkban, és olybá tűnik, még mindig lehet benne potenciál.

Bakos Gáborhoz hasonlóan az előbb említett fiatal lovashölgy, Timár Zsuzsa is duplázott a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen a nap utolsó futamában Bargain Lady istállótárásával, Category Five-val aratott kimondottan magabiztos győzelmet.

Az Amatőrverseny Hendikepet Bihari Alexandra nyerte. A tehetséges lovas társa Goodwill volt. Győzelmével a tavalyi champion ismét vezeti az amatőrök ranglistáját. Ami a trénereket illeti, ezúttal két duplázót jegyezhettünk fel, Klimscha Albert és Ribárszki Sándor személyében.

Folytatás június 24-én, de ne feledjük, egy héttel később (azaz július 1-én) jön az év legfontosabb erőfelmérője, a 90. Magyar Derby!

 

2012.06.19. Szekeres Krisztián
Frissítve: 2023.06.06.
Fotók: Canva

Hozzászólások