Pálinka nélkül kibírhatatlan

Pálinka nélkül kibírhatatlan

Az év utolsó napján több ezer ember érkezett a Kincsem Parkba, hogy fogadjon, vagy akár csak megtekintse a celebek futamait. Többen hiányolták a Kerepesi úti régi ügető hangulatát, az öreg rókák azonban nem panaszkodtak, izgulva gyűrögették kezükben a versenyprogramot tartalmazó turfot.

Vasárnap délután kettőkor a szokásokhoz híven megkezdődött a szilveszteri ügetőverseny a budapesti Kincsem Parkban. Az érdeklődők legnagyobb része a pénztáraknál kapható Turf magazin versenyprogramját bújta, de a meghirdetett kezdéskor nem voltak tömve a lelátók. Délután ötre minden érdeklődő megérkezett, a lelátókon addigra csaknem háromezren gyűltek össze, a fogadókasszákhoz is csak nehézkesen lehetett eljutni.

Az igazán lelkes szurkolók felhúzott szemöldökkel méricskélték az év utolsó napján összegyűlt tömeget, hiszen ők nemcsak december 31-én mennek drukkolni, hanem minden egyes hétvégén kilátogatnak a pályára. “Sajnos szerdán nem érek rá, így maradnak a szombatok” – mondta József, aki 20 éve jár ki a pályára. Ő alkalmanként 20 ezer forintot játszik el, de éves szinten még mindig pluszban van. “Egyszerűen szeretem az állatokat” – magyarázta szenvedélyét. Hozzátette azt is, hogy egy átlag versenynapon a mostaninak csak töredéke a látogatók száma.

Nagy kedvence a kajakos Kőbán Rita, aki bár az utóbbi években ritkábban látható, de a szilveszteri futamon mindig részt vesz, így volt ez idén is, amikor a sportolóknak rendezett futamban a második helyet szerezte meg. “Számít a versenyzői tapasztalat és természetesen az erőnlét is” – magyarázta József Kőbán előnyeit. “Amúgy mindig jó a hangulat a futamokon, de a régi ügető hangulata messze jobb volt a mostaninál” – tette hozzá.

A sportolók mellett a Bubik István Emlékversenyen színészek is rajthoz álltak, az első díjat Sasvári Sándor az Indian Lady nevű lóval, a másodikat Epres Attila az Internationale nevű lóval, a harmadikat pedig Kőmíves Péter Dessert nevű lovával szerezte meg. A díjakat Bubik István testvére, Bubik György adta át. A színészek futamában rajthoz állt Fábry Sándor és Noszály Sándor is.

A Kerepesi úti ügető hangulatát többen is hiányolták, a legtöbben arra panaszkodtak, hogy annyira messze vannak a lovak, hogy alig lehet ellátni a futamig. “Az eredmények kiderülnek a kivetítőről, de az állatokat nem lehet közelről látni. Azért a hangulat nem rossz, olyan, mint a Szigeten” – mondta Endre.

Péter most volt először lóversenyen, fogadott is több futamra, de neki sem sikerült a meggazdagodás. Szerinte ha valaki beszélgetni akar a barátaival, itt is megteheti, úgyis minden ismerős kijön, de azért egy sörözőben kényelmesebb. “Pálinka és forralt bor nélkül kibírhatatlan lenne” – tette hozzá végül.

 

2006.12.31.
Forrás: Index
Frissítve: 2023.04.29.
Fotók: Canva

Hozzászólások