Pachl Benedek és Donna Friderika Compiegne-ben debütált

Díjlovas sportolóink közül Pachl Benedeknek szurkolhattunk Compiegne-ben ezen a hétvégén.

Donna Friderikával CDI5* és Hexagon’s Joellával U25 kategóriákban versenyzett.
Donna Friderikával CDIO 5* FEI Nations Cup Nagydíjban és Zenés Kűrben, Hexagon’s Joella-val pedig CDI U25 Nagydíjban és Zenés Kűrben.

Benedeknek és Friderikának jól sikerült a debütálása életük első öt csillagos versenyén. Európa legjobbjaiból jelentek meg lovasok nagy létszámban ezen a versenyen. Szombaton a Nagydíjban 68,500%, vasárnap a Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettek. Le Mans és Lier után Benedek itt, ezen a helyszínen megszerezte harmadik “MER” minősülését is. Gratulálunk!

Hexagon’s Joellaval U25 kategóriában indultam, úgy gondolom, összességében meg vagyok vele elégedve, régen volt versenyen, a melegítőben jó volt, a négyszögben kicsit szétcsúszott. A második programunk sokkal jobban sikerült, nyolcadik helyen végeztünk, bár voltak csúnya hibáink, mint pl. a minden egyre való ugrásváltás, amiért nagyon kár, mert ott sok pontot vesztettem. Ilyen ez a sport, dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen sokkal sokkal jobban fogunk teljesíteni. Vele a végső cél a Nagydíj lesz, ez pedig az oda vezető út, amin pedig keményen dolgozunk.

Donna Friderika és én életünk első CDI5*-os versenyén vettünk részt. Fura volt látni, hogy azok között lovagolok, akiket eddig a pálya széléről néztem. Tíz csapat volt, olyanok, akik a legjobbak, a TOP 10, két egyéni induló, ez utóbbiból voltam én az egyik. Szóval ott voltam köztük a kis nyakon bélyegzett 159 centis kis lovammal, ott ügetgettünk olimpiát, világbajnokságokat megjárt lovak között….fantasztikus érzés volt. A magas színvonalat az is jelezte, hogy 32 induló volt a szombati Grand Prixben és az első 21 induló mind 70% felett teljesített. Donna Friderika kiváló állapotban volt és én is rendben voltam fejben, minden összeállt. A melegítőben jól dolgozott, mikor bementünk a pályához kicsit meglepődtünk mindketten, mert nem vagyunk hozzászokva a hosszú tapsokhoz, ez utóbbit az előttem végzett lovas kapta. Fridi kicsit felszívta magát, de könnyű volt visszalovagolni a megfelelő állapotba. Teljesítményünk jónak mondható, két olyan hibánk volt, ahol több pontot vesztettünk, pedig azoknál a részfeladatoknál ez nem jellemző, de most így sikerült, 68,500%-al végeztünk. A vasárnapi Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettünk, itt pontozzák a művészi kivitelezést is. Donna Friderika kicsi felhúzta magát, ekkora közönség előtt még nem lovagoltunk soha, ebből adódóan a lépés és a minden kettőre ugrásváltás feladatban is elég sok pontot vesztettünk. A többi vágtafeladattal meg vagyok elégedve, az ügető rész sikerült a legjobban.

Pozitív érzésekkel térek haza a lovaimmal, dolgozunk tovább, hogy az öt hét múlva esedékes olimpiai kvalifikációs versenyen, mely Magyarországon lesz Pilisjászfalun, 2023. június 7-11.között sikeresen tudjunk szerepelni a csapattal.”

Forrás: Díjlovagló Szakbizottság 
Kép: Canva
2023.05.10.

Hozzászólások