Overdose legközelebb szeptemberben áll rajthoz

Anglia és Németország helyett kétszer futhat Párizsban

 

Overdose vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ezért egy időre le kellett állítani, nem dolgozhatott. Így pedig nem lehetett volna tisztességgel felkészíteni az augusztus végi baden-badeni versenyre. Mikóczy Zoltán elmondta, hogy az őszi szezon fő célja továbbra is az az október 2-i Group I-es Prix de l’Abbaye Párizsban, amelyen 2008-ban lova elsőként ért célba, ám a futamot érvénytelenítették. Előtte pedig szeptember 11-ére, nézett ki neki egy előkészítő futamot ugyanazon a párizsi pályán.

Ascotból hazatérve még a yorki Group I-es Nunthorpe Stakes vagy az augusztus végi baden-badeni Group II-es Goldene Peitsche merült fel az őszi szezon első versenyeként…

Mikóczy Zoltán:A baden-badeni versenyt céloztuk meg, és a terveket is ennek megfelelően állítottuk össze, azonban mára bizonyossá vált, hogy Overdose nem indulhat rajta. Ugyanis vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ami miatt néhány napra le kellett állítani, nem dolgozhatott, így pedig nem tudtuk volna tisztességesen felkészíteni e versenyre.

Pedig nem akármilyen csatának néztetek elébe, hiszen a nevezések alapján a Goldene Peitsche előző három évi nyerője, Overdose (2008), War Artist (2009) és Amico Fritz (2010) találkozott volna benne.

Mikóczy Zoltán: Sajnos törölnünk kellett a futamból, ennyi kihagyással már nem vállalhattuk ezt a megmérettetést.

Ez a leállás mennyiben hat ki az őszi szezonjára?

Mikóczy Zoltán:A tréningmunkákat e hét végén, vagy jövő hét elején kezdheti újra Overdose. Ez esetben reális esély van arra, hogy az őszi szezon fő célja, az október 2-i párizsi Group I-es Prix de l’Abbaye előtt még egy felkészítő versenyt tudjunk adni neki. Ez várhatóan a szeptember 11-i, Group III-as, 1000 méteres, Qatar Prix du Petit Couvert lesz, melyet szintén azon a Longchamp-i pályán futnak, mint az október 2-i Prix de l’Abbaye-t.

2008-ban elsőként ért célba a Prix de l’Abbaye-ben, ám egy beragadó startbox miatt a futamot érvénytelenítették, és lévén akkor még veretlen volt, nem vállaltátok a versenynap végi újrafutást. Azóta vártok rá, hogy Overdose ismét bizonyíthasson Párizsban. E két verseny közt ugyanúgy három hét van, mint amennyi Overdose két tavaszi, angliai versenye között volt. Akkor nagy formajavulást mutatott…

Mikóczy Zoltán: Igen, de ahhoz, hogy ez a három hét elég lehessen Overdose számára, az szükséges, hogy a csapat végig Franciaországban tartózkodva készíthesse Overdose-t. Aki csak abban az esetben áll starthoz szeptember 11-én, ha a trénere és az állatorvosa is kijelenti, hogy felkészült a versenyre. Ha úgy látjuk, hogy nem elegendő a formája hozzá, akkor nem fogjuk indítani.

Overdose trénerével egyeztetve, ez a verseny csak akkor jöhet számításba, ha kellő időben kimegyünk Franciaországba, és haza sem jövünk, hanem ott folytatjuk a felkészülést a nagy párizsi futamra. Mert a cél az, hogy október 2-án legyen csúcsformában.

 

2011.08.17.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.04.29.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások