Overdose Hoppegartenben kezdi a szezont

 

Overdose Hoppegartenben kezdi a szezont

 

Mikóczy Zoltán ma (2011.04.05) reggel arról tájékoztatta Overdose rajongóit, hogy Overdose április 17-én egy ezer méteres, egyenes pályás korteherversenyben kezdi a szezont Németországban, a Berlin melletti hoppegarteni pályán. Azért is döntöttek e helyszín mellett, hogy ezzel is megköszönhessék azt a szeretetet és kiemelt figyelmet, amiben Overdose tavaly, hoppegarteni rehabilitációja során részesült.

A futam kiírása szerint, a lovak által a versenyben vitt súly tavalyi eredményeik függvényében 55-59 kg között lesz. Overdose tavalyi két (pozsonyi és budapesti) győzelme következtében várhatóan 59 kilóval indul, azaz a lehető legmagasabb súllyal. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy más ló is ennyi terhet vigyen magával, de többet egyetlen riválisa sem fog.

A hoppegarteni pálya szezonnyitó versenynapjának első futamát 14 órakor indítják. Azt ugyan még nem tudni, hogy Overdose futama hányadik lesz az aznapi kilenc verseny közül, ám mivel ez lesz a nap (legmagasabb, tízezer euró összdíjazású) főfutama, vélhetően a szervezők a versenynap végére, de legalábbis a második felére teszik. Így emberi számítás szerint az a legvalószínűbb, hogy valamikor 16 és 18 óra között kerül rá sor.

Mikóczy Zoltán a múlt héten elmondta, hogy Overdose első idei versenye a felkészülést szolgálja, így nem annak rangja vagy a pénzdíja a legfontosabb, hanem, hogy ezer méteres, füves pályán, egyenes vonalon rendezett futam legyen. Az április 17-i hoppegarteni verseny pedig megfelel ezen kritériumoknak.

 

2010.04.05.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.04.03.
Fotó: Canva

Hozzászólások