Országos Minősítő díjugrató Verseny volt Székesfehérváron

Országos Minősítő díjugrató Verseny volt Székesfehérváron

Ahogyan január elején, úgy február első hétvégéjén is a Kunos lovardában
rendeztek fedeles minősítő díjugrató versenyt…

…Azzal a különbséggel, hogy januárban B-, most pedig A-kategóriás pályán mérhették össze tudásukat a lovasok. Magyarországon a dunántúli régióban Székesfehérváron és Kaposváronrendeznek rendszeresen a téli szezonban fedeles versenyeket. Ha lassan is, de kifelé haladunk a télből, ami abból is érzékelhető, hogy egyre több új név szerepel a start listán, akik az idén előszörindulnak lovaikkal.

A Magyar Lovas Szövetség elnökségének tagja, a Díjugrató Szakág elnöke Szotyori Nagy Kristóf is Fehérváron állt starthoz először ebben az évben. A díjugratás talán az egyedüli a magyar lovassportban, ahol a vezetőknek jelentős része egyben aktív versenyző is.

Szotyori Nagy Kristófon kívül az MLSZ főtitkára Stróbl Dorottya és Fábiáncsics Gábor elnökségi tag is rendszeresen versenyeznek. Rajtuk kívül még az utánpótlás szövetségi kapitány Sándor Balázs és Szász Sándor felnőtt válogatott kapitány is gyakran rajthoz áll. Szász Sándor egyébként kisebb fajta lovas történelmet írt a néhai Némethy Bertalan második hazájában a világjátékokon.

Nagy előny, hogy a vezetők nap mint nap versenyzőként vagy edzőként tevékenykednek, így sokkal jobban belelátnak a díjugrató szakág mindennapjaiba. Székesfehérváron nagyon sokan versenyeztek a három nap alatt, a kilátogató nézők színvonalas és izgalmas versenyeket láthattak.

Két héttel ezelőtt a budapesti versenyen két versenyző emelkedett ki a mezőnyből. A felnőttek közül Técsy Attila, a fiataloknál pedig ifj. Lázár Zoltán. Most itt Fehérváron szintén ők
bizonyultak a legeredményesebbnek. Técsy Attila Peronnal és Alfíevel nyert több versenyt és lett helyezett, ifj. Lázár Zoltán pedig Afroditével vasárnap kétszer állt starthoz és kétszer győzött.

A következő fedeles versenyeket Budapesten február 18-20-án, Kaposváron pedig 19-20-án rendezik meg.

 

Szerző: Tóth István
Fotó: Canva
Frissítve: 2023.01.26.

Hozzászólások