Őrangyal karácsonyi ajándéka: győzelem az ügetőn

Karácsonykor sem lazsáltak a Kincsem Park ügetői: most is gondoskodtak az izgalmasabbnál izgalmasabb pillanatokról. A nap harmadik futamában például célfotó döntött a második helyezésről, az ötödik futamban pedig pont a legutolsó métereken hibáztak. Az utolsó három futamot favoritok nyerték meg, köztük Őrangyal zsebelhette be a nap főfutamának, a Paulovitz János Emlékversenynek a díját.

Izgalmas versenyt hozott a Paulovitz János Emlékverseny. Őrangyal az utolsó métereken előzte meg a már nyerőnek tűnő Orifiamma Jet-et, így a harmadik hely Landlord ölében landolt.

Összefoglaló a 2015. december 26-i ügető futamokról:

1. futam – Lápvirág Hendikep:

Másodszorra sikerült az indítás. Pannus-Com hibázgatott a startot követően, aminek köszönhetően diszkvalifikálták. Omar Sharif kezdett vezetni, mögötte Open, majd a rendkívül hamar talpon lévő Kairo Sun, Nudli, Kisasszony és Oro Noble következtek. Utóbbi két ló az első egyenesben zárkózott feljebb, a túlsó oldalon pedig támadást indítottak. Eközben az élen ügető Omar Sharif mellé felment Open, de már erősen biztatni kellett. A befutóban Kisasszony és Oro Noble is újabb támadást indított. Kairo Sun érkezett meg a második helyre, Oro Noble és Kisasszony lett a további sorrend.

Befutási sorrend: Omar Sharif (4) – Kairo Sun (7) – Oro Noble (6)
Győztes idő: 24,0

Omar Sharif a befutóban megőrizte első helyét.

2. futam – Kétévesek versenye:

Ügyeske vette a legjobb startot, mellé felzárkózott Uránia RG és átvette a vezetést, miközben Ügyeske galoppozott, így kizárták. Uránia RG mögött Ulászló M ügetett és megjelent Uzsorásnő is a frontban: olyannyira, hogy felment a vezető ló mellé. A második kanyarban Útonálló is hibázott. Uzsorásnő és Uránia RG fej-fej mellett érkeztek a befutóra és hatalmasat csatáztak a győzelemért. Uránia RG az utolsó métereken hibázott, így Uzsorásnő biztosan nyerte a futamot, Ulászló M lett a második, Uliána Ketti pedig a harmadik. Unique Boy is diszkvalifikálva lett.

Befutási sorrend: Uzsorásnő (8) – Ulászló M (3) – Uliána Ketti (1)
Győztes idő: 21,4

3. futam – Vicen István “Stefi” Emlékverseny-Amatőrverseny Hendikep:

Laluna Comtesse és Alegria Dream vették a legjobb startot. Az első kanyarban Alegria Dream gyorsított és élre állt, azonban a tribün előtti egyenesben galoppozott. Ezután Zavita Meerswal került az élre, tőle azonban átvette a vezetést Racing Athlete. Laluna Comtesse és Cadans Frisia is közel voltak. Az utolsó kanyarban Nelli Gull indult el, a befutóban pedig a favorit Kiskarcsi érkezett hatalmas lendülettel és megnyerte a futamot. A második helyről célfotó döntött Zavita Meerswal és Nelli Gull között.

Befutási sorrend: Kiskarcsi (5) – Zavita Meerswal (6) – Nelli Gull (2)
Győztes idő: 18,7

A futamgyőztes Kiskarcsi még felszerelésével is ráhangolódott az ünnepekre.

4. futam – Néma Levente Díj:

Saron vette a legjobb startot, mögötte Rivális-A, Traffipax, Machetta és Trappolj! volt az élmezőny sorrendje, majd Spulni is csatlakozott az élmezőnyhöz. A túlsó oldalon Temass is megérkezett, az utolsó 150 méteren pedig átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Saron megőrizte a második helyet, Trappolj! érkezett harmadiknak.

Lejelentették: (4) – Tequila Hush
Befutási sorrend: Temass (13) – Saron (5) – Trappolj! (1)
Győztes idő: 19,2

5. futam – Hóra Sándor Emlékverseny: 

Oron Flying-nak sikerült legjobban az indítás, Montgomery, Pentatlon, Rimella és Sunny sorrendben ügettek mögötte a fogatok. Penelope Jet és Ibi Lobell is galoppoztak a startot követően, így mindkettőjük kiesett a versenyből. Oron Flying, Montgomery és Pentatlon hármasa kicsit lelépett a mezőnytől az első egyenes végén. A túloldalon Montgomery elfáradt, viszont többen is elindultak. Elsőként Chevallier SR indított támadást, a hátán jött Örömtűz és Kentucky Girl is megkezdte szokásos rohamát. A befutóban Oron Flying mellett könnyen ment el Chevallier SR, azonban az utolsó 50 méteren elugrotta magát, így Oron Flying zsebébe hullott az arany. Sunny szépen feljött másodiknak, Örömtűz végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Oron Flying (6) – Sunny (12) – Örömtűz (11)
Győztes idő: 20,6

Hóra Sándor

1974-ben került a Kincsem Park pályáira, akkoriban Máté Sándornál tanulta a szakmát, majd idomári licenszet kapott. Az ő idomításában lévő lovak mindig talpon voltak és kihozták magukból a maximumot.

Sok, az ő idomításában lévő ló írta be a nevét a klasszikus győztesek közé: mint például Bűvész, Lila Akác, Csallóköz, vagy Illusztris.

Hóra Sándor nem csupán a lovakkal, de az istálló személyzetével is mindig emberségesen bánt: legyen az hivatásos hajtó, vagy lovász, ugyanazt a figyelmet élvezhették tőle.

6. futam – Paulovitz János Emlékverseny:

Andorra Gold kilőtt a startnál és több hosszal vezetett. Mögötte Offenbach Bigi, Orifiamma Jet, Merengő, Őrangyal és Landlord volt a sorrend. A mezőny végén Alvena Quickly és Nyíres kettőse ügetett. A túlsó oldalon kezdtek rászaladni a többiek Andorra Gold-ra. Elsőként Orifiamma Jet támadta meg, majd Őrangyal érkezett. Mire a befutóra fordultak, már Orifiamma Jet volt elöl. Őt folyamatosan támadta Őrangyal és végül sikerült megelőznie, Landlord pedig a harmadik helyre ügetett fel. Merengő az utolsó kanyarban hibázott és kiesett a versenyből.

Befutási sorrend: Őrangyal (3) – Orifiamma Jet (1) – Landlord (6)
Győztes idő: 17,9

Őrangyal és hajtója, Lakatos Csaba.

7. futam – Rablány Díj:

Rafa állt élre a start után és a jó tempónak köszönhetően eloszlott a mezőny. Prometheus és Pálinka voltak közel hozzá, majd Spartacus vezetésével érkeztek az üldözők. A túlsó oldalon Prometheus felment Rafa mellé és fej-fej mellett fordultak az utolsó kanyarra. A befutóban aztán szokásához híven elindult Pálinka és letett kézzel nyerte sorozatban negyedik versenyét. Prometheus lett a második, harmadik helyre a nyerő istállótársa Sziklaszirt érkezett meg.

Befutási sorrend: Pálinka (1) – Prometheus (3) – Sziklaszirt (5)
Győztes idő: 19,3

8. futam – Vamba Hendikep:

Az egész mezőnynek jól sikerült az indítás, Lucky Luke vette a legjobb startot. Rajta kívül Olasz Lány indult még remekül, gyorsított és élre állt. Mögötte Lucky Luke, Silver Lady és Raffaello sorrendben ügettek a lovak. A túlsó oldalon elkezdtek kettes oszlopokba rendeződni az élen lévők. Olasz Lány mellé felment tréningtársa, Silver Lady, Lucky Luke-hoz pedig Svéd barát csatlakozott, a sor végén pedig Pinokkió ügetett. A tribün elé érve nem történt változás, párosával haladt a mezőny. Az utolsó kanyarhoz érve aztán Pinokkiónak volt egy jó momentuma, csatlakozott Lucky Luke és Svéd barát párosához, azonban ez nem tartott sokáig. A befutóra fordulva Lucky Luke kiszabadult a falról, megelőzte Olasz Lányt és megnyerte futamot, a harmadik helyre Őszi Fény érkezett meg.

Lejelentették: (4) – Lucky Boy
Befutási sorrend: Lucky Luke (6) – Olasz Lány (7) – Őszi Fény (8)
Győztes idő: 20,9

A következő ügető versenynap december 31-én csütörtökön lesz:
Ügetőszilveszter a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. december 31-én csütörtökön Ügetőszilveszter 14:00 órai kezdettel
  • Jegyárak:
    • Felnőtt jegy: 1600 Ft, melyből 600 Ft lejátszható
    • Ifjúsági jegy: 1000 Ft (6-18 éves korig)
    • 0-6 éves korig ingyenes
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.12.27.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások