Nyíres győzelmét hozta a Nevadian Díj az Ügetőn

Nyíres (Hajnal Tibor) ráduplázott legutóbbi győzelmére és remek idővel a Nevadian Díjat is megnyerte. Nobody (Csordás Emil) és Orinoco (Lakatos Árpád) szerezték meg a helyezéseket. A favorit Masterpiece (Márton Lajos) hibával futott.

Összefoglaló a 2015. augusztus 8-i ügető futamokról

1. futam:

Menedzser szokás szerint jól kezdett és egyből vezetett. Mögötte Padova, Prometheus, Laluna Comtesse és Reine d’Illiat alkották az élbolyt. A mezőny végén a gyengébben kezdő Nemo és a startnál lemaradt Mountain Bambi ügetett. Az első egyenesbe érve összerázódott a mezőny, a túlsó oldalon pedig az üldözők rászaladtak Menedzserre. Nemo és Mountain Bambi indították az első támadásokat, Reine d’Illiat pedig elfáradt és hátracsúszott. Menedzser tudta tartani előnyét, ő volt az élen a célegyenesben. Mögötte nagy volt a tolongás, jött Laluna Comtesse, Padova, Prometheus és az istállótárs Kazein, aki végül mindenkit lehagyott és megnyerte a futamot. Laluna Comtesse lett a második, Menedzser célfotóban a harmadik, Padova-t szorította le ezzel a dobogóról. Prometheus pedig zsákutcába került.

Befutási sorrend: Kazein (9) – Laluna Comtesse (4) – Menedzser (1)
Győztes idő: 17,6

2. futam:

Jól sikerült az indítás mindenkinek. Olyannyira, hogy az első kanyarhoz érve már össze is rázódott a társaság, libasorba rendeződtek. Sanger MS, Rachel CR, Oldtimer Diamant, Ördög Hegedűse és Őszi Fény sorrend alakult ki. A túlsó oldalon Oldtimer Diamant és Ördög Hegedűse lendültek támadásba, megelőzve Rachel CR-t. Sanger MS-re azonban már nem voltak veszélyesek, biztosan nyerte a futamot. Az említett duóból célfotó alapján Ördög Hegedűse végzett előrébb, ő szerezte meg a második helyet, Oldtimer Diamant lett a harmadik.

Befutási sorrend: Sanger MS (2) – Ördög Hegedűse (5) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 18,9

3. futam:

Urzulina nem zárkózott fel az autó mögé, aztán galoppozott is. Ugyan a start pillanatában már talpon volt, így versenyben maradt, de komoly hátrányt szedett össze. Übü Király volt a leggyorsabb a start után, mellé Ultimate Sun ügetett fel és próbált lecsukni Übü Királynak, ami a befutóra érve sikerült is, de az erős forszírozás következménye az lett, hogy mindketten hibáztak és kiestek a versenyből. Ukulele került így az élre, mellette Universal Boy ügetett, majd Új Szerelem érkezett és jó 100-150 méterre tőle a borzasztó startot vett Urzulina. A túlsó oldal végén Universal Boy átvette a vezetést és végül biztos győzelmet aratott. Ukulele megtartotta a második helyet, Új Szerelem a harmadik, messzi negyedik Urzulina lett.

Befutási sorrend: Universal Boy (5) – Ukulele (4) – Új Szerelem (3)
Győztes idő: 22,9

Universal Boy biztos győzelmet aratott

4. futam:

Láss csodát! kezdett komoly hibával és kiesett a versenyből, az első kanyarra érve pedig Jorvik Viking is galoppozott, őt is diszkvalifikálták. Mistral vezetésével fordultak a túlsó oldalra a fogatok, mögötte Jonatán és Örs ügettek, hátulról pedig Primusz és Pozsony zárkóztak. Változás csak a befutóban történt, ahol Mistral elugrotta magát. Napfény, Örs és Jonatán csatáztak a győzelemért, végül a fent leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Napfény (5) – Örs (3) – Jonatán (2)
Győztes idő: 22,1

Komoly csata után Napfény ért célba elsőként

5. futam:

Kisasszony vette a legjobb startot, de az első egyenesben Képzőművész elszaladt mellette és átvette a vezetést, majd gyorsított a tempón és növelte előnyét. Kisasszony, Norman, Süni és Opál lány volt a további sorrend. A túlsó oldalon Süni hibázott és kiesett a versenyből, Kandidátus pedig megkezdte a zárkózást. Képzőművész lassult a végén, ennek ellenére megnyerte a futamot, Norman lett a második, Reine Fille a harmadik.

Befutási sorrend: Képzőművész (2) – Norman (1) – Reine Fille (9)
Győztes idő: 19,7

Képzőművész lassult a futam végén, de még így magabiztosan nyert

6. futam:

Spar Lady hibázott még a start előtt, aztán később a versenyben is, így diszkvalifikálták. Az első két helyezett sorsa már a start utáni méteren eldőlt, Samuel Becket A.T. és Renoir Lag vették a legjobb startot, Shergar tartotta még velük a lépést, majd kisebb szünet következett. Svéd barát mögött szintén kisebb űr volt, Sziklaszirt zárkózott fel mögé. A túlsó oldalon összébb rázódott az első ötös, Svéd barát és Sziklaszirt megérkeztek a vezető trióhoz. A befutóban Samuel Becket A.T. tovább növelte előnyét és könnyen nyerte a futamot és Renoir Lag második helye sem forgott veszélyben. Hatalmasat finiselt Sziklaszirt és pont a célban elkapta a már helyezettnek tűnő Shergar-t, aki így leszorult a dobogóról.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (5) – Renoir Lag (6) – Sziklaszirt (9)
Győztes idő: 18,1
Lejelentés: (3) Ouragan

7. futam:

Masterpiece rossz szokása szerint hibázott az autó mögött, később diszkvalifikálták is. Nobody és Lali Király kettőse ment el vezetni, az első egyenesben aztán utóbbi gyorsított és élre állt. Mögöttük Nyíres, Szimfónia és Orinoco volt a további sorrend, a mezőnyt Orlando Bloom és Kiskarcsi duója zárta. A túlsó oldalra már Nyíres hozta a többieket és előnye jó 10-15 méteres volt Lali Királlyal szemben, akit az utolsó kanyarban Nobody előzött. A befutóban Nyíres elfáradt, azonban így is meg tudta nyerni a futamot, Nobody lett a második, Orinoco a harmadik, majd Orlando Bloom és Szimfónia érkeztek. Lali Király teljesen elfáradt a végére.

Befutási sorrend: Nyíres (5) – Nobody (4) – Orinoco (1)
Győztes idő: 15,3

8. futam: 

Oro Noble galoppozott a start után, diszkvalifikálták. Rolling Stones vezetett, mellé felment Medália, a mezőny párosokká rendeződött. A második párost Pákó Yankee és Lardon alkotta, majd érkezett Lejtők hölgye és Onesis Goal, a sor végén pedig Pannus-Com és Penelope Jet. Az utolsó 600 méteren már Medália volt elöl, Rolling Stones elfáradt. Lardon és Lejtők hölgye indítottak támadást, utóbbi az utolsó kanyarban elugrotta magát. A befutóban Lardon elment Medália mellett és a tegnapi nap után újabb győzelmet szerzett. Onesis Goal jött fel a második helyre, Medália lett a harmadik.

Befutási sorrend: Lardon (10) – Onesis Goal (1) – Medália (6)
Győztes idő: 20,5
Lejelentés: (7) Miller

A következő ügető versenynap augusztus 15-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 15-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.13.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások