Nyári Versenykavalkád a Pannon Lovasakadémián

Augusztus 3-4. között rendhagyó megmérettetés került megrendezésre a Pannon Lovasakadémián. Egy hétvége alatt három szakág – díjlovaglás, díjugratás valamint lovastusa – képviselte magát Kaposváron a Nyári Versenykavalkád keretein belül, így a környékbeli lovasok közül mindenki megtalálhatta a számára megfelelőt. Az Akadémia egy családias hangulatú versenynek adott otthont, összesen 56 startot regisztráltak a két szakágban megrendezett hivatalos versenyeken.

A Versenykavalkád első napján a díjlovaglásé volt a főszerep. A verseny a regionális bajnokság fordulójaként került megrendezésre, így a helybeli díjlovasoknak lehetőségük volt pontokat gyűjteni. A CDN-B kategóriájú versenyben a lovasok E3, A3, L2 feladatokban mérték össze tudásukat. A programokat Budai Andrea és Balázs József I. osztályú bírók értékelték.

Vasárnap regionális díjugrató verseny várta a látogatókat. A versenyszámok 70 cm felkészítő versenyszámtól egészen 120 cm-ig kerültek kiírásra, kezdő, nyitott és ifjúsági kategóriákban.

Mindemellett a rendezvény üde színfoltjaként, a szervezők lovastusa terep gyakorlási lehetőséget is biztosítottak a lovasoknak mindkét nap. Ez jó alkalmat jelentett a lovastusa szakágban versenyzőknek, hogy verseny körülmények között, terep pályán gyakoroljanak.

A hétvége eredményeit az alábbi linkeken találjátok:
díjlovaglás: Kaposvár, CDN-B, 08. 03.
díjugratás: Kaposvár, Regionális és Felkészítő verseny, 08. 04.

Íme a Versenykavalkád képekben: 

Viczli Adrienn 2019. 08. 11.
Forrás: Kapos Sport
Fotók: Gyönyörű Kíra /Kiruu Photo

Hozzászólások