Military – Díjlovaglás – EQ03

Military – Díjlovaglás – EQ03

Összefoglaló

Ausztrália sikeresen megvédte vezető helyét a military díjlovaglás versenyszámai során. A csapat 102.80 ponttal vezet, őket követi Németország 110.50 ponttal, majd az USA 115.60 ponttal. Az egyéni helyezések változtak valamennyit, de az első helyen továbbra is Lucinda Fredericks (Ausztrália) áll 30.40 ponttal, míg a belga Karin Donckers a második 31.70-es eredménnyel.

A harmadik Ingrid Klimke (Németország) 33.50 pontot kapott. Klimkét szerencsére csak kis mértékben zavarta meg az, hogy lova Abraxxas megijedt néhány madártól. Hinrich Romeike 37.40 és Andreas Dibowski 39.60 pontjával a németek megszerezték a második helyet.

Az amerikai Karen O’Connor 41.90 pontot kapott, mely kiegészítve Phillip Dutton 40.60-as eredményével a harmadik helyet jelentete a csapatnak. Dutton először szerepel olimpián az amerikai csapat tagjaként, korábban ugyanis a kétszeres olimpiai aranyérmes ausztrál csapatot erősítette.

A világbajnoki harmadik helyezett Mary King (Nagy-Britannia) nem teljesített egyenletesen, így 38.10 pontot szerzett. Csapattársa, Sharon Hunt a láthatóan feszült Tankers Town nyergében 43.50 hibapontot kapott, így a csapat 121.80-as eredménnyel a negyedik.

Olaszország 127.40-el az ötödik, őket Új-Zéland csapata követi 136.50 hibaponttal. Az új-zélandiak közül Joe Meyer teljesített a legjobban (43.90). Svédország visszaesett a hetedik helyre, miután Dag Albertnek meggyűlt a baja a nyugtalan Tubber Rebell-lel.

A francia csapatnak két legjobb lovasának elvesztése után nem túl rózsás a helyzete. Pillanatnyilag a nyolcadik helyen állnak 152.70 hibaponttal.

A verseny hétfőn a terepversennyel folytatódik.

Előzmények

A military díjlovaglás második versenynapján, vasárnap 16 lovas méri majd össze tudását.

Bár az ausztrál csapat három legjobbjának köszönhetően jelenleg vezeti a listát, remélik, hogy gyengébb lovasaik (Sonja Johnson és Shane Rose) is jobb eredményeket mutatnak majd fel. Lucinda Fredericks pillanatnyilag az egyéni versenyben is vezető helyet foglal el 30,40 ponttal, Clayton Fredericks eredménye 37,0,  míg Megan Jones-é 35,40. Így az ausztrálok 102,80 ponttal az első helyen állnak.

Az amerikai csapat pontjainak száma 121.50 penalties. A csapat legeredméynesebb lovasai Karen O’Connor és Phillip Dutton.

A svédek pillanatnyilag a negyedik helyről várják a folytatást, míg a német csapat Klimkétől és Dibowskitól vár jobb eredményeket. Nagy-Britannia pillanatnyilag az ötödik helyen áll, de remélik, hogy csapatuk kulcsembere, Mary King vasárnap javít jelenlegi pozíciójukon.

Nicolas Touzaint és Jean Teulere elvesztésével a francia csapat immáron csak három lovasból áll, így keményen meg kell küzdeniük azért, hogy pótolják társaik hiányát.

Az új-zélandi Joe Meyer és hátasa, Snip lesz az első pályára lépő páros a vasárnapi versenyen.

Frissítve: 2023.01.26.
Forrás: http://en.beijing2008.cn
Kép: Canva

Hozzászólások