Meglepetés a Kincsem Parkban

Meglepetés a Kincsem Parkban

Bugenwillea győzelmét hozta a Szenttamási Díj

 

Az öthetes kiemelt verseny „dömping” után, vasárnap valamivel szerényebb programmal folytatódott az idei galoppszezon a Kincsem Parkban. A főfutam az 1600 méteres Szenttamási Díj volt. Izgalmakban nem volt hiány, ugyanis bombameglepetésre az immáron nyolcéves Bugenwillea (Tormási Gyula) hatalmas finissel „terítette le” a két háromévest, Raphael Santi-t (Bakos Gábor) és Prince Cro-t (Zdenko Smida).

Lefutották az esztendő első Gátversenyét is. A favorit Amidala lejelentésével, mindössze öten vágtak neki a 2800 méteres távnak. A befutó közepéig Jaszuna (Lukas Matusky) helyezkedett az élen, ám három ugrással a vége előtt kitört, így kizárták a versenyből. A mögötte haladó mezőnyből a  szlovák tréningből starthoz álló Silberpfeil (Petr Tuma) vált ki elsőként, és aratott végül könnyű sikert. Második helyre Tellesteem (Deczki András) érkezett, megelőzve Apple Stone-t (Nagy Lajos).

A versenynap egyetlen duplázója a fiatal nyíregyházi lovashölgy Suták Csenge lett. A másodosztályú Pünkösdi Hendikepben Figurázó volt a társa, majd félórával később Vader Nagyúr nevű lovával is győzelemnek örvendhetett. A szenttamásiaknak is jó napja volt, mivel amellett, hogy értékes tiszteletdíjakat adhattak át a főfutam után, a Törökszentmiklósi Hendikepben lovuk, Evader (Jan Havlik) haladt át elsőként a célvonalon.

A soron következő hétvégén, a megszokottól eltérően, ezúttal szombaton (június 2-án) rendeznek majd galoppversenyeket a Kincsem Parkban, amikor is lefutásra kerül a háromévesek Derby előtti utolsó nagy erőpróbája, a 2000 méteres Alagi Díj, míg egy nappal később az ügető várja a lósportok szerelmeseit, olyan kitűnő viadalokkal, mint az 55. Négyévesek Nagydíja és a Lovasélet Sprinter Kupa.


2012.05.29. Szekeres Krisztián
Frissítve: 2023.04.13.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások