Matthias Alexander Rath lovagolja Totilast

Totilas újra színre lépett

Egy legenda vége?

 

Majdnem fél évig nem került a közönség szeme elé Totilas – nemrég, február 5-én Paul Schockemöhle ménszemléjén mutatták be a kivételes lovat.

Az augusztusi rotterdam-i díjlovagló EB óta nem volt látható Totilas – annál inkább várta a lovasközönség Totilas és Matthias Rath szereplését a ménbemutatón. A ’Reiter Revue’ c. német lovas szaklap felvételt készített a show-ról, majd vágatlanul közzétette a világhálón. Habár egy kűrre számított mindenki, inkább egy edzést mutatott be a páros. Valószínűleg nem sikeredett úgy a bemutató, mint ahogyan azt a közönség (és a lovas) elképzelte: számos hiba mellett a ló és lovas közötti problémák is jól láthatók. De nézze meg Ön is…

Forrás: www.pferdplus.com
2012.02.08.


Matthias Alexander Rath lovagolja Totilast

Paul Schockemöhle mellett Ann Katrin Linsenhoff Totilas résztulajdonosa

 

Végre fény derült arra, ki fogja lovagolni az oly gyakran csak csodalóként emlegetett fekete mént. Paul Schockemöhle a Kentucky Világjátékok után októberben vásárolta meg Totilast. A világ valószínűsíthetően legdrágább díjlovát és annak új lovasát, Matthias Alexander Rath-ot november harmincadikán egy sajtótájékoztató keretében mutatta be Schockemöhle Mühleni birtokán.

80 médium képviselői és 6 forgatócsoport kísérte figyelemmel ott a nagy bejelentést és a páros első fellépését, akiket már most „Németország új reménységeiként” emlegetnek.

„Teljesen meggyőzött Matthias tehetsége, az, ahogyan bánik a lovakkal. Ezért esett rá a választásom. Matthias és Totilas között már az első perctől kezdve fantasztikus az összhang, egyszerűen lenyűgözőek együtt” – mondta Schockemöhle.

„Elmondhatatlanul örülök ennek a nagyszerű lehetőségnek. Egy ilyen lóval nem lehet más a cél, mint a csúcsokra törni” mondta a 26 éves Rath. Nem lesz azonban könnyű dolga a 2009-es német bajnoknak, ha elődje nyomdokaiba akar érni, hiszen Totilas és korábbi lovasa, Edward Gal mindent megnyertek az elmúlt évben, amit csak lehetett: két aranyat a Windsori EB-n, a 2010-es Világkupát, majd pedig három aranyat Kentuckyban a Világjátékokon. „Fantasztikus, hogy Edward Gal milyen eredményeket ért el Totilassal. Azon leszünk, hogy ezt minél jobban megközelítsük.”

Paul Schockemöhle és Rath nevelőanyja, Ann Kathrin Linsenhof Totilas tulajdonosai, mindketten részesülnek a bevételekből és megosztják a kockázatot. Megvásárlása után Totilast Schockemöhle a vételáránál magasabb összegre biztosította.

2010.12.01.
Forrás: http://www.clipmyhorse.de
Frissítve: 2023.06.14.
Fotó: Canva

Hozzászólások