Magyar díjlovas a Stadthalle-ban

Magyar Díjlovas a bécsi Stadthalle-ban

2009. november 12-16.

 

Az idén 24. alkalommal megrendezésre kerülő „Fest der Pferde” nemzetközi díjugrató verseny – amit mi magyarok a versenyhelyszínéről csak egyszerűen „Stadthalle”-nak nevezünk – ezúttal látványos díjlovas gálának is otthont ad.

10 nemzetközileg elismert díjlovast hívtak meg a rendezők. Az öt hazai, osztrák versenyzőnek – akik között ott van a windsori Európa Bajnokság ötödik helyezettje, Victoria Max Theuer és Peter Gmoser az ezévi kaposvári Világkupaforduló győztese – kell majd összemérnie tudását öt külföldi „sztárlovassal”, mint : Ulla Salzgeber (Németo.),  Anky van Grunsven (Hollandia), Anja Plötzke (Németo.), Rapcievic (Lengyelo.) ÉS! Ács Róbert (Magyarország).

2009 magyar Díjlovas Bajnokának pénteken egy Nagy Díj kűrben kell kivívnia a vasárnapi döntőbe jutást. Szombaton pedig a 12.000 euró összdíjazású „KO” lovaglásban kell szembenéznie a díjlovagló világ krémjével.

Az elődöntőben nyújtott ügetés–passage átmenetet, ha pedig döntőbe jut, a minden egyre  és minden kettőre történő ugrásváltás minél gyorsabb váltogatását kell bemutatnia.

Nem lesz Robinak könnyű dolga, de szurkolunk neki!

Pachl Péter
Forrás: Fest der Pferde
Frissítve: 2023.04.17.
Fotó: Canva

Hozzászólások