VB hírek: 61. Kaizinger Balázs és CLOVER!

Kaizinger Balázs és CLOVER a Felnőtt Lovastusa VB-n indult Rómában. Az angol Yasmin Ingham egyéni világbajnok lett, míg a csapatban a németek nyertek!

PRATONI DEL VIVARO – RÓMA
2022-09-18 (vasárnap) – Díjugratás

Kaizinger Balázs és Clover teljesítette az utolsó részfeladatot a díjugratást.
Összesítésben 100,1 hibaponttal zártak a 61. helyen.
GRATULÁLUNK!

Kaizinger Balázs díjugratása ITT!

2022-09-17 (szombat) – Tereplovaglás

Kaizinger Balázs és Clover egy szép, akadályhiba nélküli crosst produkáltak! A versenyrész nehézségét jól mutatja, hogy 16 lovas “vérzett el” a terepen. Tereplovaglást követően az 58. helyen állnak!

Kaizinger Balázs terepvideó ITT!

Balázs szavaival;
” Clover jól kezdett az elsőnél, a másodiknál is minden rendben volt, de ezek még síkon voltak, utána kezdett megváltozni a domborzati viszony.

A kettes után dombra fel kellett vágtázni, engedtem, nem veszekedtem vele, semmi gond nem volt, hiszen ilyen helyen készültünk. Majd jött egy asztal, utána egy íves kombináció lefelé, nem okozott problémát.

A hatosnál kicsit közel kerültünk a triplebarhoz de megoldotta, majd jött a a “pratoni special”, a csúszdás leugró, egyenesen mentünk bele, majd völgynek két szűk ugrás követte leérkezés után. Az ezt követő ugrások után a következő nagyobb a verseny legmagasabb pontján egy négy elemes kombináció volt (a tesztversenyen sok párost félrevitt, de most szinte mindenkinek jól sikerült), jól ugrotta de itt éreztem az első holtpontját Clovernek.

Pár pihentető ugrás után a következő komolyabb a “MIM”-es kombináció volt, itt inkább az alternatívát választottam,mert az folyamatosabb volt. A következő több elemes részben is nagyon jól teljesített. A víznél a direkt vonalat ugrottuk meg, Clover még mindig tökéletesen talpon volt.

Ezután jött egy klasszikus római majd visszafelé egy trakheneni, majd megint a víz jött, utána 4 ugrás következett még egy kombinációval. A 29-es volt egy négyelemes megmérettetés, ahol a ló fáradsága miatt, az alternatívát választottam inkább, majd az utolsó; egy doboz.”

2022-09-16 (péntek) – Díjlovaglás

Véget ért a díjlovaglás, Balázs és Clover pontjai:
Judge Points Percentage Rank
C 182,5 67,59 47.
H 180,5 66,85 62.
B 177,5 65,74 60.
Össz: 66,73
Összesítettben most az 58. helyen állnak.

Kaizinger Balázs díjlovaglása ITT!

Balázst kérdeztem a mai napról:
“Clovernek ez az első 5 csillagos versenye, 3 év alatt jutott el a VB-re. A felkészülési-minősülési időszakban minden versenyen jól teljesített.

Nekem is ez az első öt csillagos versenyem. Clover érzésre véleményem szerint,
az elmúlt évek legjobb formáját mutatta. Fiatal, kilenc éves lóról van szó, én is izgultam. Volt hiba, de ezeket lehet korrigálni, de ez nem Clover hibája, szerencsére benne sokkal több van ennél.

Minden lónak van gyengéje, neki az ugrásváltás az, a folyamatos gyakorlás ellenére. Az egyik részfeladatnál teljesen rossz volt, a másiknál meg akart előzni, a harmadik viszont nagyon jól sikerült. Volt, amire 9 pontot kaptunk, pl a nyújtott vágta, a szárakat a kézből kirágatni vágtában.

Holnap terep, a cél – Dr. Jármy Miklóssal is konzultálva – egy biztonságos, hibapont nélküli pálya, valószínűleg időt fogok kapni valamennyit, de a ló jóléte az első.

A terepakadályok sallangmentesek, szépek, ami szerintem sok lóból ki fogja venni az erőt,
az a változatos domborzati viszony, legalább kettő, de inkább három holtpont is lesz nekik.”

2022-09-15 (csütörtök) – Érkezés

Kaizinger Balázs és Clover-15 sikeresen túl vannak az állatorvosin és megvan a díjlovaglás indulási sorrendje is, a páros pénteken fogja teljesíteni a díjlovas programot, 10.02-kor.

Szerencsésen meg is érkeztek Rómába, pontosabban Pratoni Del Vivaro-ba.
Clovert a kezdetektől ő lovagolja, ez a ló először külföldi tulajdonban volt, ám kvalitásait látva Balázs volt az a lovas, akit a Magyar Lovassport Szövetség a Nemzeti Lovasprogram keretében meg tudott támogatni ennek a lónak a megvásárlásával, a Szövetség cége az NLSF Kft. pedig a későbbi megmérettetésekre való felkészülésben, menedzselésben segíti, ezzel komoly reményt adva, hogy lovasaink mindhárom szakágban tudják képviselni hazánkat a következő olimpián.

Az első nagyobb cél teljesült, a világbajnokságra történő kijutás megtörtént, most pedig nagyon nagyon sokan drukkolunk neki, hogy jó eredménnyel zárjon. Kaptam pár képet tőlük, azt is kirakom.

“Minden rendben van, tegnap este indultunk Meranoból a pihenőből, kb fél ötre értünk ide és hétkor elfoglaltuk az istállót, szerdán lesz a vet check. Most egy kicsit nézelődünk, Clovert kihoztam legelni és hagyom pihenni, hosszú volt az út. Délután ideér a díjlovas edzőm is, holnap-holnapután tervezzük a normál idomítómunkát, ma csak egy könnyű lemozgatás lesz. A helyszín gyönyörű itt a hegyek között, Róma felett, az ellátás tökéletes, minden megvan,ami a lovaknak kell.”

A versenyről itt tudtok tájékozódni:
https://pratoni2022.it/

Egyéni eredmények ITT!
Csapat eredmények ITT!

2022.09.13.
Kép: Canva
Forrás: military.lovasszovetseg.hu

Hozzászólások