Nyugdíjba vonul a lovastusa sztár

Liz Halliday-Sharp, amerikai olimpikon lovastusázó a napokban jelentette be 19 éves lovának, Fernhill By Nightnak nyugdíjazását. A páros több négycsillagos versenyen is részt vett együtt, és kétszer is képviselték az Egyesült Államokat a Nemzetek Kupáján. Számtalan négycsillagos lovastusa verseny mellett Liz és Fernhill By Night (becenevén Blackie) díjlovaglásban FEI Szent György Díj szintig jutottak.

Az ír sportló herélt 2012 óta dolgozott Lizzel, aki ekkoriban még az Egyesült Királyságban élt és versenyzett. A következő évben a páros részt vett a Wellington Horse Trials-ön, ahol nyolcadik helyet szereztek, majd a Ballindenisk CIC3*-os versenyen eljutottak egészen a 12.-ik helyig. 2014 során a Fontainebleau-ben és a Ballindenisk-ben rendezett Nemzetek Kupáján vehettek részt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liz Halliday-Sharp (@lizhallidaysharp) által megosztott bejegyzés

Liz nemsokára ingázásba kezdett az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok között, és Blackie nyergében mindkét közegben sikereket halmozott. Az elkövetkezendő évek során előkelő helyet szereztek többek között a Hartpury International-ön és Blenheim Palace-ban, valamint megnyerték az Ocala Jockey Club CIC3*, a Tryon és Carolina Nemzetközi CCI4* és a Stable View CCI4* versenyeket. A számtalan FEI győzelem mellett közösen indultak el mindkettőjük életének első ötcsillagos lovastusa versenyén is.

A ló, aki tavaly – 18 éves korában – még második helyezést ért el CCI4* szinten, most végleg megkezdheti boldog nyugdíjas éveit, mely során már csak kellemes tereplovaglások, és legelőn eltöltött napok várnak rá. Liz nyilatkozata szerint a ló élete végéig családjának különleges tagja marad majd.

2022. 04. 08.
Merényi Kincső
Kiemelt kép: Canva

Hozzászólások