Magyar militarysikerek Lengyelországban

Június utolsó hétvégéjén a népszerű lengyelországi helyszínen, Strzegomban gyűltek össze a militarylovasok – köztük a világ legjobbjai. A magyarok ezúttal is megállták a helyüket.

Összesen hét kategóriában – CIC1*-tól egészen a CICO3*-os Nemzetek Díjáig – került megrendezésre a nemzetközi military verseny. A magyar lovasok jól szerepeltek a nagyon erős, a világ legjobbjaival tűzdelt mezőnyökben. Kaizinger Balázs és 6 éves Déva Démosz negyedik helyen végzett a CIC1*-on. Porcsa Lőrinc Pop Cornnal és Sárközi Csaba PK Halle Berryvel és Graefin Lunával is kategóriája első harmadában zárt.

Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry

CIC2*-on Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry tízedik helyen végzett. A páros két egycsillagos győzelemmel a háta mögött érkezett a versenyre. Itt megint nagyon jól sikerült nekik a díjlovaglás, 72,92%-kal a negyedik zárták a versenyszámot. Díjugratásban két verőhibáért, a terepversenyben pedig az alapidő túllépéséért kapott 8-8 hibapontot a páros. Végül 56,6 hibaponttal a tízedik helyen zárták a versenyt.

A CIC2*-os kategória másik magyar indulója, a fiatal lovas korosztályba tartozó Porcsa Lőrinc (Magyar Póni Klub Szövetség) Pop Cornnal 16. lett. Az 58,13%-os díjlovaglást követően a páros folyamatosan jött előre. Díjugratásban csupán egyszer hibáztak, a terepversenyen pedig mindössze három másodperccel lépték túl az alapidőt. Porcsa Lőrinc második lovával, Ortruddal 33. lett a 62 fős mezőnyben, melynek helyezettjei között volt két német olimpiai bajnok és egyéni világbajnok is, mégpedig Sandra Auffarth és Michael Jung.

Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry

CCI1*-on Sárközi Csaba és Graefin Luna 65,00%-os díjlovaglás után hibátlanul teljesítette a terepversenyt és a díjugratást is, így 52,5 hibaponttal a kilencedik helyen végeztek. A kategória másik indulója Tóth Imre és Zypresse 8 a terepszakasz után visszalépett a verseny folytatásától.

CIC1*-on Kaizinger Balázs (Kanizsa Lovasklub) és Déva Démosz a nagyon előkelő negyedik helyen végzett. A 70,68%-os díjlovaglást hibátlan díjugratás és tereppálya követte, így a harmadik helyezett Kamil Rajnerttel azonosan 44,0 hibaponttal zárt, a lengyel lovas javára a terepverseny alapidejének jobb megközelítése döntött. Kaizinger Balázs másik lovával, Déva Dühössel a 37. helyen végzett.

2015.06.29. Forrás: Eventing.hu
Fotó: Eventing.hu,  Sarkozicsaba.lapunk.hu

Hozzászólások