Közös lónak military bajnoki cím a jutalma

Dr. Tuska Pál lett 2015 országos military bajnoka Ben Bendegúzzal, de Bábolnán az általános- és középiskolások, illetve a felsőoktatásban tanuló lovasok között is bajnokot avattak.

Dr. Tuska Pál Rádiháza Alfával a 2012-es alagi CCI* versenyen

Az idei Lovastusa Országos Bajnokságnak a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok adott otthont. Jobbik Ákos pályaépítő csapata komoly és technikás feladatok elé állította a bajnokság résztvevőit a terepszakaszon, a felnőtt kategória résztvevőinek CNC** feladatokkal kellett megküzdenie.

A terepverseny nehézségét jól mutatja, hogy a hat indulóból mindössze egy páros jutott el a célig: Tuska Pál és Ben Bendegúz. Ők ezzel bebiztosították maguknak a dobogó legfelső fokát. Pál testvérétől, Pétertől kapta kölcsön Ben Bendegúzt erre a megmérettetésre. A 2005-ös születésű magyar sportló herélt 2014-ben elnyerte az Év Militarylova címet is.

Ben Bendegúz Tuska Péterrel

Az általános iskolás kategória idei bajnoka Nagy Kinga Jagger nevű lovával. A középiskolások győztese Habsburg Lothringen Zsófia, aki Zengővel érte el ezt a remek teljesítményt. A felsőfokú kategória bajnoka pedig Sótonyi Dóra Anna Üstökössel.

A középiskolás és amatőr kategória csapatversenyének eredményei:

Középiskolás csapatbajnokok:

  • Jármy Tibor- Admirális
  • Pethő Lili- Zafír
  • Fülöp Eszter- Kiscsillag

Amatőr csapatbajnokok:

  • Kátai Laura- Pántlika
  • Csajághy László- Daisy

2015.10.12. Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Hozzászólások