Ismét Michael Jung a lovastusa olimpiai bajnoka

A francia lovasok nyerték a lovastusa csapatversenyét a Rio de Janeiro-i olimpián, a német Michael Jung pedig második alkalommal lett olimpiai bajnok.

A franciák a 2004-es athéni sikerük után másodszor zártak az élen. A 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban is aranyérmes német csapat ezúttal második helyen végzett. A dobogó harmadik fokára Ausztrália lovasai állhattak fel.

A németek nem hibáztak a díjlovaglás során, a terepverseny azonban feladta nekik a leckét. Egyedül Michael Jung lovagolt hibátlanul, a csapat újoncát, Julia Krajewski-t pedig kizárták lova, Warendorf három ellenszegülése után. A német csapat végül a díjugratással mentette meg a helyzetet és szerezte meg az ezüstöt.

A csapatverseny nagy vesztese Új-Zéland, csapatuk ugyanis a második helyről a negyedik pozícióba csúszott vissza a díjugratás után. Az ötödik helyen az angol lovasok végeztek.

A csapatverseny eredménye:

  1. Franciaország 169,00 pont
    (Nicolas Astier – Piaf De B’Neville, Karim Laghouag – Entebbe, Thibaut Vallette – Qing Du Briot, Mathieu Lemoine – Bart L)
  2. Németország 172,80
  3. Ausztrália 175,30

Egyéniben a címvédő német lovas, Michael Jung lett az olimpiai bajnok, ezzel országa első aranyát szerezte az idei ötkarikás játékokon. Jung a 2012-es londoni olimpiáról is egy szépen fénylő arannyal tért haza, a mostani riói tehát a második olimpiai bajnoki címe.

Eredmény:

  1. Michael Jung (Németország) 40,90 pont – Sam FBW
  2. Astier Nicolas (Franciaország) 48,00 – Piaf de B’Neville
  3. Phillip Dutton (Egyesült Államok) 51,80 – Mighty Nice

2016.08.10. Forrás: Rio 2016
Fotó: Rio 2016, FEI

Hozzászólások