Ingrid Klimke CHIO Aachen, fejkamerával – tiszta Forma 1!

Ingrid Klimke, a sikeres militarylovas az aacheni CHIO-n a tereppálya lovaglása közben tesztelte az SAP forradalmian új, lovasok számára kifejlesztett mobil applikációját, ami a fejkamerával rögzített felvételek mellett folyamatosan mutatja, hogy a lovas hol tart a pályán, milyen sebességgel halad, és mennyi a pulzusa.

Ingrid Klimke a tereppálya lovaglása közben egy adatrögzítőt, egy fejkamerát és egy pulzusmérőt viselt, hogy éles helyzetben is tesztelje a SAP Equestrian Analytics prototípusát, ami jóval több információt nyújt a versenyzőnek és az edzőnek, mint egy már megszokott fejkamerés felvétel. 

Az aacheni CHIO tereppályája Ingrid Klimke szemszögéből

Az alkalmazásban a pálya lovaglása közben folyamatosan látható, hogy a lovas hol tart a pályán, milyen sebességgel halad, vagy éppen mennyi volt a pulzusa

„Vissza fogom nézni a lovaglásaimat” mondta Ingrid Klimke. „Meg tudom nézni, hogy a pálya mely szakaszán milyen sebességgel haladtam, hogy sikerült-e az optimális ívet választani. Ez segít abban, hogy legközelebb még precízebben lovagoljak. A külső szemlélők, így az edzők sem látják soha a teljes pályát. Látják, hogy a lovas hogyan teljesít egy-egy akadályt, de soha nem az egészet. Így viszont együtt ki tudjuk elemezni a lovaglásomat abból a perspektívából, ahogy én láttam.” Klimke szerint az applikáció hasznos segítője lesz a lovasoknak. „Egyszerűen szuper” – összegezte véleményét.

A modern technológiának köszönhetően ráadásul bepillantást nyerhetünk az élsportolók világába, az ő perspektívájukból érzékelhetjük, hogy mit élnek át ezek a nagyszerű lovasok a pályán. A fenti videó például jól mutatja, milyen szoros a kapcsolat Ingrid Klimke és lova között. Fontos üzenet minden lovas és lókedvelő számára, hogy még az élsport lovas csillaga, Ingrid Klimke sem úgy tekint lovára, mint négylábú éremhozó gépre, hanem csapattársként kezeli és biztatja, dicséri legjobb barátját, miközben együtt küzdenek le minden akadályt. 

Sandra Auffarth, a CHIO militaryversenyének egyéni győztese is részt vett az alkalmazás tesztelésében. „Nagyon jó, hogy a sebességemet méter/perc és kilométer/óra formában is látom” – emelte ki.

A SAP a nézők számára is újdonságokkal készült idén. Népszerű volt a lovas kvíz, melyben a CHIO-val, a verseny résztvevőivel, és lovakkal kapcsolatos kérdések megválaszolásával múlathatták az időt a nézők a versenyek szüneteiben.

CHIO kvíz

Audience Judge – avagy "közönségbírálat"

Szintén nagy sikere volt az „Audience Judge” applikációnak is, aminek segítségével a nézők pontozhatták a díjlovasok és lovastornászok programjait, majd összehasonlíthatták értékelésüket a bírók pontozásával. Christoph Hess nemzetközi bíró szerint az applikáció a bírák képzésében is jó szolgálatot tehet majd. 

Összefoglaló az SAP 2014-es aacheni CHIO-ra lefejlesztett applikációiról

2014.07.29. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: SAP TV

Hozzászólások