Európa-bajnokságon jártak a fiatal lovastusázók

Az év folyamán a military szakbizottság tervei között szerepelt a  korosztályos válogatottak kontinens versenyeken való szerepeltetése. Az ifjúsági keretnél a minősülés a lovak évközi sérülései miatt sajnos csak Habsburg Zsófiának sikerült Zengővel.

A szövetségi kapitány támogatta az egyéni indulást, így a Tuska Péter által felkészített Zengő és Zsófi utaztak a lengyel Európa Bajnokságra. Tudtuk, hogy- mint a mezőny legfiatalabb résztvevője,- csak a tisztes helyállást tűzhettük ki célul.  A versenyen bebizonyosodott, hogy a döntés helyes volt, hiszen díjlovaglásban a páros hiba- pontjait sikerült 60 alá szorítani , ami 60% fölötti teljesítmény.

Tereppálya nagyon nehézre és technikásra sikerült a tervezőnek.  Mi sem  bizonyítja jobban mint, hogy akadályhiba nélkül alig-alig teljesítették a párosok. Zengő Zsófival a utolsó előtti  akadályig hiba nélkül érkezett, ahol egy “könnyű” vízbe ugrás után a  vizben lévő akadály lett volna a feladat. Mivel  a mezőny végén indult, így a landolás helye sajnos már ki volt ugrálva. A ló és lovasa  olyan szerencsétlenül fogtak talajt, hogy a sóderágyon  a vízben  elcsúsztak.

Így a lóról esés miatt kizárás a vége, de rengeteg tapasztalat és tanulsággal a tarsolyunkban tértünk haza.

Konklúzió: A szakág csak a fiatalok bevonásával, azok  versenyeztetésével, megfelelő menedzselésével tud majd előre lépni.

Augusztusban Európa legtehetségesebb fiatal militarylovasai több ízben is összemérhették lovas tudásukat Lengyelországban. A Bialy Bórban Ifjúsági military EB-n Habsburg Zsófia képviselte a hazai színeket, a strzegomi Fiatal Lovasok Európa-bajnokságán pedig Porcsa Lőrinc bizonyíthatott.

Az év folyamán a military szakbizottság tervei között szerepelt a korosztályos válogatottak kontinens versenyeken való szerepeltetése. Az ifjúsági keretnél a minősülés a lovak évközi sérülései miatt sajnos csak Habsburg Zsófiának sikerült Zengővel.

A szövetségi kapitány támogatta az egyéni indulást, így a Tuska Péter által felkészített Zengő és Zsófi utaztak az augusztus közepén megrendezett lengyel Európa-bajnokságra. A mezőny legfiatalabb résztvevőjeként a tisztes helyállást tűzték ki célul. A versenyen bebizonyosodott, hogy a döntés helyes volt, hiszen díjlovaglásban a páros hibapontjait sikerült 60 alá szorítani, ami 60% fölötti teljesítményt jelent.

A tereppálya nagyon nehézre és technikásra sikerült a tervezőnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy akadályhiba nélkül alig-alig teljesítették a párosok. Zengő Zsófival az utolsó előtti akadályig hiba nélkül érkezett, ahol egy “könnyű” vízbe ugrás után a vizben lévő akadály lett volna a feladat. Mivel a mezőny végén indult, így a landolás helye sajnos már ki volt ugrálva. A ló és lovasa olyan szerencsétlenül fogtak talajt, hogy a sóderágyon a vízben elcsúsztak. Így az esés miatt kizárás lett a történet vége, de rengeteg tapasztalattal és tanulsággal a tarsolyukban térhettek haza.

Augusztus végén a fiatal lovasoké volt a főszerep a lengyel Strzegomban, ahol Porcsa Lőrinc Pop Corn nevű lovával képviselte hazánkat. A korosztályos EB-t végül a 41. helyen zárta a magyar páros.

A military szakbizottsági tag Tuska Pál hangsúlyozta: a szakág csak a fiatalok bevonásával, versenyeztetésével, megfelelő menedzselésével tud majd előre lépni.

2015.09.08. Forrás: Tuska Pál, military.lovasszovetseg.hu
Fotó: military.lovasszovetseg.hu

Hozzászólások