Egyed Lászlón a magyar lovasok szeme!

Lovastusában is megkezdődtek a versenyek a Lovas Világjátékokon. Az első két nap a díjlovaglásról szólt, szombaton pedig a terepverseny van soron. Hazánkat Egyed László és My Win képviseli Normandiában.

Egyed László és My Win a 2013-as Ländliche EB-n.

A szakág egyetlen magyar résztvevője, Egyed László My Win nyergében a díjlovas program bemutatása után 55,44 százalékos teljesítménnyel 88. lett a 90 induló közül. De ne feledjük, hogy két nap és két versenyszám áll még előtte, hogy javítson helyezésén.

A tereppályán mély, sárosnak ígérkező talaj, hosszú, közel 6000 méteres, dimbes-dombos pálya, és nagy akadályok várják a résztvevőket. Pierre Michelet az utolós pillanatban módosította a pályát és két akadályt, a baglyot és az almás kocsit kivette a pálya vonalvezetéséből. Így a lovasokat 33 akadály és 42 erőkifejtés várja a pályán, amit 10 perc és 30 másodperc alatt kell leküzdeniük.

A militarylovasok megmérettetése vasárnap a díjugratással zárul.

Egyed László My Win egészségügyi állapotára való tekintettel még a díjlovaglás után visszalépett a verseny folytatásától – adta hírül a Magyar Lovas Szövetség Lovastusa Szakága.

2014.08.30. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: MTI, Alltech FEI World Equestrian Games

Hozzászólások