Lovastorna verseny az új, sóskúti fedelesben

Lovastorna verseny az új, sóskúti fedelesben

Rohamtempóban fejeződött be a sóskúti fedeles felújítása azért, hogy a lovastornászok második tavaszi minősítő versenye zavartalanul megkezdődhessen. A megszokott arcok és klubok mellett most két új csapattal is találkozhattunk, egyikőjük Temesvárról érkezett, míg a másik Békésszentandrásról kezdett bele a versenyzés rögös, de élményekkel teli útjába.

 

A kép illusztráció

Az U kategória mezőnyében a győzelmet Szedenik Júlia (Pasaréti Honvéd LSE) szerezte meg a két Szárnyalós testvérpár, Váradi Dorottya és Váradi Orsolya előtt. A kisebbek között kiemelkedő teljesítménnyel ezúttal is Klein Eszter diadalmaskodott (Pasaréti Honvéd LSE) a Berri Lovasklub két versenyzője, Király Réka és Schád Zsófia előtt.

A D2 kategória mezőnyében szintén kiemelkedett Gönczi Dorottya (SWR-Szárnyaló LSE), aki majdnem egy egész ponttal verte a mezőnyt. Az idősebbek között Honvédos siker született, Pollák Fruzsina állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve Basa Franciskát (Berri Lovasklub) és klubtársát, Campbell Claire-t.

 

A C kategória népes mezőnyében nagyon jó teljesítményt láthattunk a három dobogós versenyzőtől, név szerint a győztes Jakab Lizától (BLK), valamint Görgey Zsófiától (Berri Lovasklub) és Kovács Hannától (Lovasakadémia SC). A B kategória idősebb korcsoportjában a győzelmet magas pontszámmal Kocsis Réka (SWR-Szárnyaló LSE) szerezte meg, klubtársa Ferenczi Kíra és a Pasaréti Honvéd versenyzője, Papp Júlia előtt. A kisebbek között ismét a most is győztes Karna Rebeka (Pasaréti Honvéd LSE) és a kaposvári Szabó Kitti párharcát láthattuk. Nagyon jó kűrt mutatott be a harmadik helyezett Dabat Isabelle (MPKSZ).

A gyermek kategória mezőnyében a győzelmet ezúttal is Czeglédi Ágnes (SWR-Szárnyaló LSE) szerezte meg. Az ezüstérmet klubtársa, Vida Zsófia, míg a bronzérmet a fiatal Bohácsi Melinda (MPKSZ) szerezte meg.  Egy időn túli leugrásért járó levonás miatt lecsúszott a dobogóról az egyik legjobb teljesítményt és nagy javulást bemutató Király Ákos (SWR-Szárnyaló LSE), akire érdemes lesz figyelni a jövőben.

Szintén nagy drámák zajlottak a junior lányok versenyében, ahol az EB részvételért zajlanak a harcok. Nos, a már-már biztos kijutónak számító Németh Ida (SWR-Szárnyaló SE) ezúttal két esése miatt értékelhetetlenné váló kűrjével az utolsó helyre esett vissza, esélyt adva így a többieknek. Az eséllyel a második helyen álló Pakot Anna (MPKSZ) élt, és megszerezte első győzelmét hazai minősítő versenyen. A második és harmadik helyre a BLK két versenyzője, Tóth Petra Panni és Semerédy Alexandra ért fel. Ezzel ismét nyílttá vált a verseny.

A fiúk mezőnye nem hozott sok izgalmat, a kaposvári hármas vetélkedéséből ezúttal is Bence Balázs került ki győztesen, másodikként Somogyi Miklós, míg harmadikként Tóth Ákos zárt. A seniorok mezőnye elég vérszegényre sikeredett, hiszen Németh Blanka és Somogyi Eszter sérülés miatt kihagyta ezt a versenyt, így Gadolla Réka (BLK) győzelme nem volt meglepetés, a második helyen Jancsecz Dorottya (Pasaréti Honvéd LSE) zárt.

 

A párosok között három junior egység versengett, mindhárman a Magyar Póniklub színeiben. A győzelmet a Tamás Vivien-Horváth Petra kettős szerezte meg. Végre ismét volt verseny a junior csapatok között is, a vártnál szorosabb versenyben a Magyar Póniklub Szövetség együttese győzött az SWR-Szárnyaló LSE újonc csapata előtt. A senior mezőnyben ismét csak a Szárnyaló SE tudott indulót adni, akik ezúttal új lóval mutatkoztak be.

2014.05.08. Villányi Krisztina
Fotók: Somogyi Tibor
Frissítve: 2024.01.19.
Fotó: Canva.

Hozzászólások