Lovastorna eredmények

Cseh lovastorna eredmények

Magyar lovasok is részt vettek a versenyen. Egy kisebb létszámú magyar delegáció utazott ki a cseheknél rendezett nemzetközi versenyre. Ez a verseny volt az utolsó, ahol kvalifikációt lehetett szerezni az idei Európa Bajnokságra, így még viszonylag népes mezőny állt rajthoz.

A legsikeresebb magyar versenyző Semerédy Alexandra (Pasaréti Honvéd LSE) lett, aki ezüstéremmel térhetett haza a gyermek verseny 2*-os versenyszámában (Toll Gomana, 6,738 pont). Ugyanitt meglepetésre ötödik helyen zárt a számára idegen lovon is jó teljesítményt nyújtó Bohácsi Adrienn (MPKSZ, Toll Gomana, 6,325 pont). Hatodik helyen szintén magyar versenyző, Tóth Petra Panna végzett (BLK, Kajászó Gamma, 6,317 pont). Nem sikerült a döntőbe jutás Lassú Adélnak (BLK, Kajászó Gamma, 6,052 pont), aki kilencedik helyen zárt.

Szintén érmet szerzett Gadolla Réka (BLK, Kajászó Gamma, 7,470 pont), aki a senior 3*-os versenyben harmadikként végzett, bőven a kvalifikációs szint felett teljesítve.

A junior lányok 2*-os versenyében voltunk még érdekeltek, ahol a kilencedikként záró Pakot Annának (MPKSZ, Bakardi, 6,595 pont) jól sikerült a hajrá, és így az utolsó pillanatban szerezte meg a kvalifikációt az EB-re, így bent lesz az utazó csapatban. Ugyanitt klubtársa, Veres Boglárka (Bakardi, 6,078 pont)a 15. helyen végzett, szintén a kvalifikációs szint felett teljesítve.

A csapatok között a Magyar Póniklub Szövetség csapata képviselte a magyar színeket, akik jó teljesítménnyel az ötödik helyen zártak (Bakardi, 6,216 pont).

2013.06.20.
Forrás: Lovastorna.lovasszovetseg.hu, kép: Fotokisza.com
Kép: Pannon Lovasakadémia
Frissítve: 2024.04.17.

Hozzászólások