Egy zsák aranyat szerzett a kaposvári lovastorna csapat

A rekkenő hőségben nem volt könnyű helyt állni a hétvégi Sóskút Kupa országos lovastorna minősítő versenyén. A kaposvári Lovasakadémia SC nyolc lovastornászának azonban sikerült, és sok-sok aranyéremmel térhettek haza a kvalifikációs kupáról.

Az idősebb generációt ezúttal csak Bence Balázs képviselte a kaposvári klub színeiben, aki új lovával, Rascallal mutatott be egy igen bíztató produkciót, mellyel ismét aranyérmet szerzett.

Nemcsak ő tudott aranyat hozni, hanem az utánpótlás csapat (Kovács Hanna, Jezerniczky Nóra, Porcsa Lenke, Cseh Kornélia, Szita Anna, Cseh Zalán) és a lépésben versenyző páros (Kovács Hanna, Jezerniczky Nóra) is.

Villányi Krisztina tanítványai új lovukkal, Orionnal is őrzik idei veretlenségüket.

Az egyéni versenyben további szép érmekkel zárták a megmérettetést a Lovasakadémia SC versenyzői:

  • A B1 kategóriában Szabó Kitti ezüst, Kovács Hanna bronzérmet szerzett, míg B2-ben Jezerniczky Nóra lett második.
  • A D2 kategóriában Porcsa Lenke révén szintén ezüst, Cseh Kornélia révén pedig egy újabb bronzérmet gyűjtöttek a kaposvári lovastornászok.
  • A legkisebbek között Szita Anna harmadik, Cseh Zalán pedig ötödikként zárt.

Bence Balázs aranyat érő technikai kűrjét most videón is megtekintheted:

Ezzel lezárult a kvalifikáció az idei Junior Világbajnokságra és felnőtt Eb-re is. A juniorok között majd Tóth Ákos és Somogyi Miklós képviseli a somogyi színeket Hollandiában, míg az aacheni felnőtt EB-n Bence Balázsért és Somogyi Eszterért izgulhatunk majd!

2015.07.13. Forrás: Kapos.hu
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások