Csehországi sikerek lovastornában

5 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel tért haza a magyar lovastorna csapat a csehországi Frenstat pod Radhostemben rendezett nemzetközi versenyről.

Legsikeresebben a gyerek kategóriában szerepeltünk. Az 1*-os szinten a győzelmet a mindössze 12 éves Bohácsi Melinda (MPKSZ) szerezte meg, Everkerry Woody Coffee nevű póniján, ami egyedülálló a nemzetközi mezőnyben. Ezzel a Sóskúti Manók első nemzetközi győzelmét aratta. Ugyanitt az ezüstérmet is magyar versenyző, Vida Zsófia (SWR-Szárnyaló SE) hozta el, Cortez BLC segítségével, míg Ponrácz Rosanna (MPKSZ) a hetedik helyen végzett. A fiúk mezőnyében sajnos egyedüliként induló Király Ákos (SWR-Szárnyaló SE) ponteredménye viszont önmagáért beszél, nagyon jó teljesítménnyel versenyezte végig a hétvégét.

Az eggyel magasabb, 2*-os szinten szintén magyar győzelem született, Czeglédi Ágnes (SWR-Szárnyaló SE) toronymagasan, egy egész ponttal verve a mezőnyt nyerte a kategóriát. Teljesítményét ezúttal is Cortez segítette. A dobogó harmadik fokára is magyar versenyző, Lassú Adél (BLK) állhatott Jászol segítségével, míg a hetedik helyen klubtársa, a kategóriaújonc Szabó Nikolett végzett. Kűrbeni rontása miatt csak kilencedikként zárt Bohácsi Adrienn (MPKSZ).

A juniorok mezőnyében 1*-os szinten először szerepelt nemzetközi versenyen Király Edit (SWR-Szárnyaló SE), aki rögtön ezüstéremmel térhetett haza.  A junior lányok 2*-os mezőnyében már nehezebb dolga volt az EB kvalifikációért és csapatba kerülését küzdő magyar lányoknak. A legjobb eredményt a negyedik helyen végzett Németh Ida (SWR-Szárnyaló SE) érte el, aki lassan nővére, Blanka nyomdokaiba lép. EB kvalifikációt szerzett a hatodik helyen végzett Semerédy Alexandra (BLK), a hetedik helyen záró Pakot Anna (MPKSZ) és a nyolcadik Dragán Petra (BLK) is. A 12. helyezett Tóth Petra Panna (BLK) sajnos nem szerzett EB kvótát.

A fiúk között megint magyar győzelemnek örülhettünk, Tóth Ákos (Lovasakadémia SC) Fenomén-D hátán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész hétvégén. Kötelezőkbeni rontása miatt Somogyi Miklós (Lovasakadémia SC) ugyanitt a negyedikként zárt.

A senior 3*-os „király” kategóriában három magyarnak szurkolhattunk. A lányok között Németh Blanka (SWR-Szárnyaló SE) meglepetésre rögtön a második helyről indított a kötelezők után, ami nagyon biztató volt az első senior versenyén induló Blansinak, a technikai kűrön azonban még van javítani való, így összességében aztán a hatodik helyen zárta a versenyt. Végre egy jó témájú kűrt láttunk tőle, ami a bírók tetszését is elnyerte. Ugyanitt Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC) a tizedik helyen zárt. A férfiak mezőnyében Bence Balázs (Lovasakadémia SC) egyenletes jó teljesítménnyel az előkelő negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Indultunk még a párosok versenyében, ahol Abigél kizárása miatt cseh lovon, az EB kijutás reményében indultak a sóskúti Manók versenyzői. Sajnos a kissé még friss ló miatt ez nem sikerült egyik kettősnek sem az 1*-os versenyben, viszont a dobogó igen, Pakot Anna és Simon Dorottya kettőse a harmadik helyen végzett, ugyanitt Tamás Vivien és Horváth Petra az ötödik helyen zárt.

Szerencsét próbáltunk a 2*-os junior versenyben is, itt egyedüli induló volt a Semerédy AlexandraDragán Petra (BLK) kettős. Ők is az EB kiküldetés jegyében indultak, de a mindössze néhány hete együtt dolgozó kettős ezúttal nem szerzett kvótát.  A senior 3* kategóriában az erős ellenfél mögött másodikként végzett a Szárnyaló párosa, Németh Blanka és Ács Kornélia.

A csapatok mezőnyben volt még két indulónk, ahol a juniorok között jó teljesítménnyel a Magyar Póniklub Szövetség csapata a bronzérmet hozta el, és az erős mezőnyben szintén a dobogó harmadik fokára állhatott az SWR-Szárnyaló SE csapata. Várhatóan ez a két együttes képviseli majd Magyarországot az Európa- és Világbajnokságon.

2014.05.22. Villányi Krisztina
Fotó: Somogyi Tibor
Frissítve: 2022.09.27.

Hozzászólások