A VB ezüstérmest is legyőzte a magyar lovastornász

Bence Balázs az első magyar lovastornász, aki érmet hozott haza Világkupáról. De nem is akármilyet! Kalandos párizsi szereplésével a világklasszis francia favoritokat utasította maga mögé.

Bence Balázs egy korábbi versenyén

A világ lovastornászainak legfontosabb megmérettetése a téli időszakban a Világkupa-sorozat, melyen csak a meghívott sportolók vehetnek részt. Bence Balázs már másodjára kvalifikálta magát, ezúttal egy nyolcadik helyezéssel vívta ki az indulás jogát.

Az első forduló november utolsó hétvégéjén Párizsban rajtolt, ahová a junior Európa-bajnokot edzője, Villányi Krisztina kísérte el. Balázs csak itt találkozott azzal a sportlóval, aki a társa lett erre a versenyre. Szerencsére hamar összeszoktak annak ellenére, hogy először látták egymást.

Bence Balázs vállára nagy teher került, hiszen a hétvégi viadalon a mezőny legerősebb lovastornászai törtek babérokra, többek között az idei VB-ezüstérmes is, aki hazai pályán brillírozhatott.

Bence Balázs versenye nem zajlott zökkenőmentesen: miután az egész versenyt egy nappal elhalasztották, az első fordulóban nem a jó zenét rakták be, így lovastornászunk kénytelen volt befutózenéjére bemutatni gyakorlatát. A fiatal lovas azonban így is a dobogó harmadik fokára kvalifikálta magát.

Balázs a folytatásban sem okozott csalódást: immár a saját zenéjére pontos kivitelezéssel kivívta a helyi közönség csodálatát és megszerezte Magyarország első bronzérmét a lovastorna világkupák történetében. Bence Balázs így még a VB-ezüstérmes helyi favoritot is maga mögé utasította.

A kupasorozat azonban még csak most kezdődött: Balázs legközelebb Salzburgban, majd az újévben Lipcsében  versenyzik. Pihenésről tehát szó sem lehet, lovastornászunk továbbra is keményen edz a kaposvári Lovasakadémián Villányi Krisztinával, valamint a lovardán kívül erőnléti edzőjével, Pereg Péterrel.

 

2016.11.29. Forrás: Kapos.hu
Fotó: Canva
Frissítve: 2022.12.30.

Hozzászólások