Hírességek is lovaspólóztak a Tattersallban

Új hagyomány éled: Concorde-Budapest Aréna Póló Kupa

2014. október 23. és 25. között került megrendezésre a Nemzeti Lovardában a Concorde-Budapest Aréna Póló, fedett pályás lovaspóló kupa, szervezett csapatok, nemzetközi játékosok és hírességek részvételével, soha nem látott szponzori támogatással.

Mindemellett először volt arra lehetőség, hogy a közönség nemcsak a lovaspólót nézhette. A kiállító borászoknak köszönhetően (Babiczky Pince Mátráról, Lisicza Pince Pécsről és Vabrik Pince Etyekről) kitűnő borokat kóstolhattak, valamint további kulináris élvezeteknek is hódolhattak, hiszen remek kézműves olajokat, krémeket (Donum Terrae termékek), csokoládékat és házi készítésű sajtokat ízlelhettek a lelátó előtt.

A kupa lebonyolítása a nemzetközi standardoknak megfelelően történt, hiszen a 6 csapat körmérkőzések, elődöntők és helyosztók során alakította ki a torna végső sorrendjét.

A fedett pályás aréna pólót 2 fős csapatok játszották, mely nagyon látványos volt. A nagypályás mérkőzések eseményei (4 fő játszott 4 ellen) nem kísérhetők olyan jól szabad szemmel, mint az aréna, mely test közelbe hozza a játékot. Természetesen itt is fontos a lovak fordulékonysága, perdülése és „kilövése”, mely a megszerzett és elütött labda után való iramodást jelenti. A játékban az argentin póló pónikon és angol telivéreken kívül, részt vettek huculok is, akik tisztesen helyt álltak a színes mezőnyben.

A három napos tornát végül a Braining csapata nyerte, Agárdy László és Alexandra Bencikova képviseletével.

A lovaspóló kupa végeredménye:
  1. Braining csapata (Agárdy László – Alexandra Bencikova)
  2. Lehetőségautó csapata (Tóth Mariann – Cséri Balázs – Erwan Allene)
  3. Concorde Zrt. csapata (Németh Zoltán – dr. Piros László)
  4. La Ballena Póló Klub csapata (Szegedi Gábor – Walter Hiesberger)
  5. Máltai Szeretetszolgálat csapata (Lenka Polanova – Marek Polan)
  6. Budapest Polo Club csapata (dr. Yvonne Halden – Dominica Stanislovova – Uwe Seebacher)

A verseny különlegessége volt, hogy a győztes és a helyezettek mellett különdíjakat is kiosztott a zsűri:

  • a leghasznosabb játékos: Németh Zoltán (Szigetcsépi Hucul Lovasudvar)
  • a legodaadóbb közönség: Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapata
  • a legjobb póló póni: Mocita (Szegedi Gábor, La Ballena Póló Klub Budakeszi tulajdona)

Nem mehetünk el amellett, hogy a rendezvényen fellépő művészek támogatását meg ne köszönjük. Ráadásul Oroszlán Szonja és Trokán Anna nemcsak színészi, hanem lovaspóló tudásának ékes bizonyítékát adták a nagyszámú közönség örömére.

Meg kell említeni, hogy a torna egyik különlegessége, hogy a résztvevő játékosok először játszhattak olyan tökéletes talajon, amelyet a Nemzeti Lovarda biztosított (köszönhetően Fábiáncsics Gábornak és munkatársainak).

A rendezvény bevonzotta a lovaspólót a magyar lótenyésztést támogató szponzorok látókörébe, akiknek a szervezők ezúton is szeretnék hálájukat kifejezni. A szervezőknek a rendezvény főtámogatójaként ismét sikerült megnyerni a Concorde Alapkezelő Zrt-t, további támogatók voltak Lehetőségautó Kft., Braining Kft és az Obzidian Bormanufaktúra.

Köszönhetően a rendezvényen résztvevő lelkes közönség igényének, valamint a szponzori visszajelzéseknek a szervezők biztosan megrendezik az eseményt 2015-ben is.

2014.11.05. Hieber Móni – La Ballena Polo Club Budakeszi
Fotók: Mráz Edina
Frissítve: 2023.04.07.

Hozzászólások