Különleges verseny, különleges fiataloknak

Különleges verseny, különleges fiataloknak

Miskolcon értelmi fogyatékos, hiperaktív és autista fiatalok indulhattak azon a versenyen, amelyet a Magyar Parasport Szövetség szervezett vasárnap. Az országos döntőt, regionális versenyek előzték meg, így most Miskolcon az ország legjobbjai mutathatták be tudásukat.

Országos versenyt, most először rendeztek értelmi fogyatékos, hiperaktív és autista fiataloknak. Pedig a lovas terápiát, hosszú évek óta sikerrel alkalmazzák Magyarországon is. A terápia eredményei a szakember szerint azért értékesek, mert élni segítenek. A speciális lovasversenyen a tempó, sokkal lassabb, mint egy átlagos megmérettetésen.

Ferenczi Éva lovas terapeuta elmondta: nemcsak pszichésen, mentálisan is fejlesztik a gyereket. A szakember szerint az a legfontosabb az, hogy lelki tartást, erőt és büszkeséget ad a gyerekeknek a lovaglás.

Forrás: HírTV 2007-10-07


Két számban első a kömlődi lovas lány

Első alkalommal rendezte meg a Magyar Parasport Szövetség Lovas Szakága október 7-én az I. Országos Lovas Bajnokságot és Fesztivált. A megmérettetésen azok a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, hiperaktív és autista versenyzők vehettek részt, akik a 2007 májusában megrendezett regionális lovasversenyek kategóriáinak voltak győztesei.

Az eseménynek a Miskolc közelében található szirmabesenyői Balogh-Liget Lovasklub adott otthont. A versenyszámok négy kategóriában zajlottak: A: ügyességi akadálypálya önálló lovaglása, B: ügyességi akadálypálya lovaglása vezetett lovon, C: eszköz nélküli feladatok futószáras lovon és D: lovastorna.
A kömlődi Hegyháti Alajos Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon lovasait Volentér Ilona képviselte nagy sikerrel, aki két gyönyörű serleggel térhetett haza, hiszen két kategóriában is (C és D) első helyezést ért el.

Forrás:  Közép-dunántúli Régió
2007-10-07
Frissítve: 2023.02.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások