Lovas Európa-bajnokság Budapesten

Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország adhat otthont a 2021-ben megrendezendő lovas Európa-bajnokságnak. A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) ugyanis, a tegnapi napon sikeresen elfogadta a Magyar Lovassport Szövetség Pályázatát.

A Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda szolgál helyszínéül a bajnokságnak, melyen díjugratók, díjlovasok, para díjlovasok, négyesfogathajtók, és lovastornászok is startolnak.

A világ lovassportjának központja Európa, így remélhetőleg a legjobbakkal találkozhatunk Budapesten, a két év múlva megrendezésre kerülő Lovas Bajnokságon.

Nem feledkezünk meg továbbá az 1971-es magyar sikerről sem, melynek 50 éves jubileumát ünnepeljük a bajnoksággal egy időben.

“A Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József –EB győzelmével.”

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy megtisztelő megbízás, hogy 2021-ben hazánk rendezi meg az Európa-bajnokságot. Fontos részét képezi mindez a lovas kultúránknak is.

“A világjátékoknak –kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk.”

– nyilatkozta a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Lázár Vilmos.

Így a bajnokság fontossága mellett, 2021-ben Budapest az új partneri kapcsolatépítés jövőjének helyszíneként szolgál majd.

2019.06.21. Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok
Forrás: Lovasszövetség.hu
Kép forrása: Canva
Frissítve: 2022.08.04.

 

Hozzászólások