Lali Királynál landolt az utolsó díj

A 2015-ös év utolsó pénteki versenynapja bőven hordozott magában izgalmakat: az Addicted Díjat She’ Vivienne nyerte magabiztosan, a Lovasutánpótlás Kupán Gitáros F. győzedelmeskedett, míg az utolsó Péntek Esti Szuper Sprint Díj Lali Királynál landolt.

Lali Királynál landolt az utolsó Péntek Esti Szuper Sprint Díj.

A Szeptemberi Gátverseny Diplomata (Bakos Gábor) újabb győzelmével zárult, az ötéves ménnek zsinórban ez volt a harmadik sikere gáton. A Lovasutánpótlás Kupa IX. Futamában meglepetés győzelem született Gitáros F. (Lovas Nóra) révén.

A 400 méteres Lyreen Mover Díjat a favorit Natiry könnyen nyerte, az Agár Sprintversenyben pedig Dolores diadalmaskodott.

Összefoglaló a 2015. szeptember 4-i “Lóverseny az éjszakában” versenynap futamairól:

Az Addicted Díjat magabiztosan nyerte She’s Vivienne (Lakatos Csaba), a Péntek Esti Szupersprint pedig Lali Király (Németh Viktória) győzelmével zárult.

Bakos Gábor kibérelte magának a gátversenyek első helyezéseit az elmúlt időszakban, ebben Diplomata (5 pm, Egerton – Duema) volt hű társa. A startnál igen hevesen viselkedő, nehezen kezelhető telivér ismét legyőzhetetlennek bizonyult. Ezzel Gábor komoly lépést tett az idei ugró champion cím megszerzése felé. Astraios Jaroslav Brecka kezében második, Kriskó Norbert Tickle The Queenen harmadik.

A Lovasutánpótlás Kupa utolsó futama Lovas Nóra, és a villámgyors Gitáros F. (3 szm, King’s Honor – Genesis) sikerét hozta. A remek finisben Benkő Ádám Lisetán második, Kovács Milán Donna Primán harmadik.

A versenysorozat végén az első helyet megszerző Vörös Geroginának gratulálhattunk szeretettel.

A Lyren Mover Díjat Natiry (Perfect Runner Natiry, 2011 szuka) nyerte, ezzel szerezve meg második győzelmét a Kincsem Parkban. A Barsán Tibor tulajdonában álló kutyát Barsán Vivienn trenírozza. A második helyen Joker végzett, Grafit lett a harmadik.

A negyedik futamban, a Harpagon Hendikepben színre léptek az ügetők. Az 1800 méteres versenyt Ördöglány (7 pk, Wall Street Banker – Franciska) nyerte, Vernon Boko és Kentucky Girl osztoztak a helyezéseken. Lakatos Csaba és Komáromi Krisztina ültek a sulkykban.

Az Addicted Díjban már nem elégedett meg Lakatos Csaba az ezüstéremmel. She’s Vivien (4 sk, Sholty Boko – Alexandra M.) hajtójaként, izgalmas versenyben utasította maga mögé Henrik Ibsen A. T-t és Hajnal Tibort, valamint a Saron – Zalai Gábor párost.

Az év utolsó Péntek Esti Szuper Sprint Díja Lali Királyhoz (10 pm, Baltic Bet – Sandti) és Németh Viktóriához került.

1. futam – Gátverseny:

Martinella vállalta magára a vezetést, mögötte Diplomata, Tickle The Queen, Springolina, Tallstep és Dzsin sorrendben galoppoztak a lovak. Martinella egészen az ügető átjáróig vezetett, ott azonban négyen is elmenek mellette. Tickle The Queen vette át a vezetést, jól jött Tallstep, Krösus és Diplomata. Utóbbi szokásához híven nagyon erős volt az utolsó 400 méteren, lefutott mindenkit és zsinórban harmadik gátversenyét is megnyerte. Astraios jött fel a második helyre, harmadik pedig Tickle The Queen lett.

Befutási sorrend: Diplomata (2) – Astraios (1) – Tickle The Queen (3)

2. futam – Lovasutánpótlás Kupa IX. Futam:

Bistry és Bankár kettőse vette a legjobb startot. Elmentek vezetni, de az egész mezőny együtt galoppozott. A kanyarban kezdett lemaradozni Donna Prima és Timike. A befutóban Liseta vette át a vezetést. Az utolsó 400 méter tartogatott izgalmakat, megjelent a frontban Gitáros F. és átvette a vezetést Liseta-tól és hátulról Donna Prima is nagy lendülettel érkezett. Gitáros F. nyerte a futamot, Liseta és Donna Prima osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Gitáros F. (6) – Liseta (5) – Donna Prima (1)

Gitáros F. megjelent az egyenesben és átvette a vezetést.

3. futam – Lyren Mover Díj:

Joker ugrott ki a legjobban a gépből, azonban a favorit Natiry hamar átvette tőle a vezetést és innentől kezdve folyamatosan növelte előnyét, könnyű győzelmet aratott. Joker mögött Grafit lett a harmadik.

Befutási sorrend: Natiry (4) – Joker (3) – Grafi (6)

4. futam – Harpagon Hendikep:

Mikes, Mistral, Vernon Boko sorrend alakult ki a start után, majd Ördöglány zárkózott fel a frontba és az első egyenesben a vezetést is átvette. A mezőnyt Kentucky Girl ás Pálinka zárták. A túlsó oldalon Mistral fáradni kezdett, Kentucky Girl pedig megkezdte a zárkózást. A befutóban Vernon Boko és Ördöglány csatáztak nagyot a győzelemért, amit végül célfotóban Ördöglány nyert meg, Kentucky Girl érkezett meg a harmadik helyre, Pálinka a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Ördöglány (6) – Vernon Boko (4) – Kentucky Girl (3)
Győztes idő: 20,7

5. futam – Agár Sprintverseny:

Hópihe vette a legjobb startot, de Dolores féltávnál átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Jagger és Euphoria osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Dolores (4) – Jagger (3) – Euphoria (5)

Dolores féltávnál átvette a vezetést és megnyerte a futamot.

6. futam – Addicted Díj: 

O-Livia, Saron, Tiko Time és Henrik Ibsen A.T. volt a sorrend a start után. Az első egyenesben fej-fej mellett haladt a mezőny, az élen Saron és She’s Vivienne kettőse ügetett, majd Henrik Ibsen A.T.és O-Livia, a mezőny végén pedig Sziklaszirt és Tiko Time helyezkedett. A túlsó oldalon az ügető kijáratnál robbantott She’s Vivienne, átvette a vezetést és végül magabiztos győzelmet aratott. Henrik Ibsen A.T. lett a második, istállótársa pedig a harmadik.

Befutási sorrend: She’s Vivienne (4) – Henrik Ibsen A.T. (5) – Saron (3)
Győztes idő: 19,8

7. futam – Péntek Esti Szuper Sprint Díj:

Alegria Dream, Lali Király, Menedzser és Nixon jutottak a döntőbe.

Alegria Dream jelentett veszélyt egy ideig Lali Királyra a döntő futamban, azonban elugrotta magát, így végülis könnyű győzelmet aratott az AMMA istálló tízévese.

Befutási sorrend: Lali Király (3) – Nixon (8) – Menedzser (5)
Győztes idő: 06,5
Lardon (7) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!

Lali Királynál landolt az utolsó Péntek Esti Szuper Sprint Díj.

A Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozat jövőre folytatódik, találkozunk 2016-ban! Addig is látogass el a hétvégi ügető és galopp versenynapokra a Kincsem Parkba.

2015.09.07.
Forrás: Kincsempark.hu, Alagi Zsokéiskola
Fotók: Dr. Kovács Gábor

Hozzászólások