Kovács Vanda távlovas sikere Abu Dhabiban

160 km lóháton a sivatagban

 

Kovács Vanda és Ahmed P nevű lova sikeresen teljesítette a H.H President of United Arab Emirates Cup február 16-án Abu Dhabiban megrendezett, 160 km hosszúságú versenyét. Teljesítményük értékét növeli, hogy a magyar induló először vett részt ilyen távú versenyen. A 132 rajthoz álló távlovasból ötvennek sikerült célba érnie, közülük nyolc volt európai.

A páros a meghívást annak köszönhette, hogy a FEI ranglistán első helyen szerepel a magyar távlovasok között.

Kovács Vanda elmondása szerint a helyszínen átlagosan 26-28 fok van napközben, a talaj pedig változatos: nagyon mély és viszonylag kemény talaj egyaránt előfordult.

A versenyző a 160 km-es táv teljesítését tűzte ki céljául, de a körülményekre való tekintettel most még inkább lova volt számára az első, nem akarta mindenáron erőltetni a cél elérését:

„Ha az első két-három körben már érzem, hogy valami nincs rendben, elfogy a ló, akkor biztos, hogy nem kockáztatok. Ő elsősorban a társam, nem pedig egy sporteszköz.”

A távoli országban, szokatlan környezetben megrendezett idény eleji verseny lónak és lovasnak egyaránt kihívás volt.

Az odaút nem volt zökkenőmentes, hiszen a tervezetthez képest csak később tudtak elindulni Abu Dhabiba. Az érkezéskor a lovak kimerültek, éhesek és szomjasak voltak, Ahmedet pedig a helyszínen kellett megnyírni. A fáradalmak ellenére mégis remekül teljesített, ami többek között Rudi (Török Sándor) sikeres munkájának, edzésének köszönhető.

A magyar távlovas kedd reggeli hazatérése után elmondta, a hazaút zökkenőmentes volt, a fáradalmakat viszont még egyiküknek sem sikerült teljesen kipihennie.

Vanda köszönetet mondott mindenkinek, aki drukkolt nekik, vagy segítette őket a felkészülésben.

 

2013.02.21.
Forrás: fogathajtohirek.hu
Frissítve: 2023.05.03.
Fotók: Pixabay, Canva

Hozzászólások