Kétévesek és ötévesek erőpróbája az Ügetőn

A kétévesek első komolyabb erőpróbáját, a Szalay János Emlékversenyt végig vezetve Uzorka Ville nyerte Horváth Zoltánnal Üde Szépe és Universal Boy előtt. Az Ötévesek Nagydíját Royal Flesh-t és Ripley-t lehagyva Rocket Boy magabiztosan nyerte Fazekas Imrével.

Uzorka Ville, Üde Szépe és Universal Boy nagyot csatázott szombaton a Kincsem Parkban

Összefoglaló a 2015. július 18-i ügető futamokról

1. futam:

Nemo vett gyenge startot, a többieknek jól sikerült az indítás. Vamos Kemp és Amazing Lobell kezdtek a legjobban, hozzájuk Vilja Brick csatlakozott az első egyenes végén. Ez a trió a túlsó oldalon kicsit ellépett a mezőnytől. Nemo indult el hátulról és az utolsó kanyarban már a mezőny közepén ügetett. A befutóban Vamos Kemp távolodott az üldözőktől és biztosan nyerte a futamot, Amazing Lobell lett a második, Vilja Brick a harmadik.

Befutási sorrend:. Vamos Kemp (6) – Amazing Lobell (4) – Vilja Brick (7)
Győztes idő: 16,8

2. futam:

Többen is hibáztak, Senorita, Solt-Zombori Ghazal  és Shake Up már a start után, a favorit Tiara Boss pedig az első kanyarban lett diszkvalifikálva. Tartozó állt élre, mögötte Süni, Ronaldo és Tiko Time ügettek, Sziporka és Taddeus voltak még közel. Az utolsó kanyarra érve Tartozó mellé felment Tiko Time és hatalmasat csatáztak a győzelemért, amit Tartozó szerzett meg. Tiko Time mögött Ronaldo ért célba harmadikként, de a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Taddeus szerezte meg a harmadik díjat.

Befutási sorrend: Tartozó (3) – Tiko Time (4) – Taddeus (14)
Győztes idő: 18,9

3. futam – Szalay János Emlékverseny

Új szerelem és Übü király kezdtek gyengébben mint a többiek, a favorit Urzulina pedig galoppozott az indítást követően, diszkvalifikálták. Uzorka Ville került az élre, mögötte Üde Szépe, Under World és Universal Boy volt a sorrend, majd a két kiszakadt fogat, Új szerelem és Übü király következtek. Utóbbi a kanyarban hibázott is, kiesett a versenyből. A túlsó oldalon Under World is galoppba váltott, őt is diszkvalifikálták. Üde Szépe mellé felment Universal Boy és az ő kettősük a még mindig vezető Uzorka Ville üldözésére indult. A vége nagyon szoros lett, hárman szinte fej-fejt értek célba. Uzorka Ville azonban meg tudta védeni az első helyet, Üde Szépe lett a második, Universal Boy a harmadik.

Befutási sorrend: Uzorka Ville (7) – Üde Szépe (3) – Universal Boy (2)
Győztes idő: 22,3

Uzorka Ville meg tudta védeni az első helyét

4. futam:

Keeper a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Elég zavarosan alakultak a futam előtti percek. Végül a sikeres indításnál No Fear nem ment fel az autóhoz. Napfény vállalta magára a vezetést, mögötte Repeta, Jonatán, Mariska és Ileda Bi volt a sorrend. Az első egyenesben Olajbáró kezdte meg a zárkózást és felment Napfény mellé. A vezető kettős külön versenyt futott. Az utolsó kanyarban Olajbáró fáradni látszott, hátulról pedig megindult Örömtűz. Napfény végig vezetve nyerte a futamot, másodiknak Ileda Bi jött fel hatalmas finis után, Olajbáró megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Napfény (4) – Ileda Bi (3) – Olajbró (10)
Győztes idő: 17,4

Napfényt nem zavarta a verőfényes napsütés és végig vezetve nyerni tudott

5. futam

Lejelentették Baboo Va Bene-t és Wise Man-t. Machetta és Il Barto hibáztak a start környékén, utóbbit diszkvalifikálták. Let it be TN vezetett, mellé Rachel CR ment fel, majd Blitz Va Bene következett. Mögöttük pár hosszas hátrányban ügetett Tájfun. A túlsó oldalon Rachel CR-rel hajtója beült a vezető ló mögé a falra, majd a befutóban, az utolsó 100 méteren támadást indított és megnyerte a futamot. Let it be TN és Blitz Va Bene lett a további sorrend. A futam után azonban a Versenyintézőség a 6-os számú Blitz Va Bene-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Machetta lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rachel CR (5) – Let it be TN (1) – Machetta (7)
Győztes idő: 16,1

Rachel CR az utolsó 100 méteren támadást indított, és megnyerte a csatát

6. futam:

Lejelentették Rubino TIM-et, Paperboy-t és Reste Premiert. Másodszorra sikerült az indítás, amit követően Alegria Dream hibázott és kiesett a versenyből. Conway Boko így egyedül maradt az élen és a 20 méteres előnyét meg is tudta tartani. Az üldözők Offenbach Bigi vezetésével érkeztek, Merlino Grif és Rionero volt a további sorrend. Utóbbi azonban hibázott, így diszkvalifikálták, hárman maradtak versenyben, azonban Merlino Grif is elugrotta magát az utolsó kanyar előtt. A befutóban Offenbach Bigi támadta Conway Boko-t de nem tudta megverni.

Befutási sorrend: Conway Boko (3) – Offenbach Bigi (5)
Győztes idő: 17,3

Conway Boko-val alig tudta felvenni a versenyt a mezőny

7. futam:

A 9-es számú Ostrom és az 1-es számú Patricia a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Zavarosra sikerült a verseny, harmadszorra engedték el a startot. Többen is hibáztak. No Bi kapta el remekül az indítást, mellé Opál lány ment fel és az első egyenesben már ő vezetett. Mögötte No Bi, Lucky Boy, Onyx M. és Rimella alkották a frontot. A túlsó oldalon Spar Lady zárkózott feljebb, az utolsó kanyarban viszont elugrotta magát, diszkvalifikálták. A befutóban Rimella indult meg és felszaladt másodiknak No Bi mögé, Opál lány lett a harmadik.

Befutási sorrend: No Bi (3) – Rimella (2) – Opál lány (6)
Győztes idő: 20,3

8. futam: 

Royal Flesh, Ripley, Radium Boy, Rocket Boy, Red Bull és Red Stone sorrend alakult ki a start után, libasorba rendeződött a mezőny. Változás nem történt egészen az utolsó 700 méterig, ahol támadást indított elsőként Rocket Boy, majd Red Stone és Ripley ment fel a vezető Royal Flesh mellé. A befutóban a vezető kettős mellé megérkezett Rocket Boy, aki végül a legerősebb volt és megnyerte a futamot. Royal Flesh és Ripley lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Rocket Boy (4)  Royal Flesh (3) – Ripley (2)
Győztes idő: 19,8

9. futam: 

Hajtóváltozás: Knock – Nyilasi Bálint helyett Velezdi József hajtott. A gyors kezdő Királyhágó állt élre, mögötte Miller és Mikes kettőse, majd Képzőművész, Nekifutó, Knock és Medália volt a sorrend. A túlsó oldalon Miller visszaesett a mezőny végére, Medália zárkózott fel a negyedik helyre. Királyhágó mögött Mikes és Képzőművész ügettek. A befutóban utóbbi gyorsított és várásra hajtva, szép győzelmet aratott. Mikes és Királyhágó lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Képzőművész (6) – Mikes (7) – Királyhágó (4)
Győztes idő: 19,7

10. futam:

Olasz Lány vette a legjobb startot, mellé felment Miki Manó és az egész mezőny kettesfogatokká rendeződött. A vezetők mögött Onze De Mayo és Oklahoma Font ügettek, majd Omar Sharif és Kentucky Girl, valamint She’s Vivienne és Old Shatterhand következtek. A mezőnyt Sunny zárta, de ő sem volt kiszakadva. Az utolsó 700 méteren She’s Vivienne ritmust váltott és egy pillanat alatt élre állt. Könnyen nyerte a futamot, Olasz Lány is biztos második lett, a harmadik helyre volt küzdelem Miki Manó és Onze De Mayo között. Ilyen sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: She’s Vivienne (9) – Olasz Lány (7) – Miki Manó (6)
Győztes idő: 20,2

A következő ügető versenynap július 24-én pénteken és július 25-én szombaton lesz:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. július 24-én pénteken Lóverseny az éjszakában 18:00 órától és 2015. július 25-én szombaton ügető versenynap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.07.20. Forrás: Kincsem Park
F
otók: Major Zsolt

 

Hozzászólások