Jókedélyű ügetők a Kincsem Parkban

Mindenki örül a tavasznak, még a Kincsem Park ügető lovai is. Az ügető nap első legügyesebbje Ügyeske lett, Sebes villámként ügetett végig a pályán, Spartakus Ans pedig favorithoz méltón nyerte meg a versenynap legmagasabb díjazású futamát.

Spartakus Ans és Varga Sándor úgy nyerte a Scot Palmer Díjat, hogy szinte végig vezette a mezőnyt. A második helyért volt küzdelem Philadelphia és Márton Lajos, valamint Zavita Meerswal es Lakatos Csaba között.

1. futam – Mazurka díj I. rész:

Tell Vilma, Ügyeske és Unipress hármasa kezdett a legjobban, míg két esélyes, Uptown Boy M és Up Girl a kanyarra érve elugrották magukat. Egy körrel a vége előtt lelassult a tempó, így a vezető trióhoz Trendy Girl, Útonálló és Tesco Magic hármasa tudott csatlakozni. A befutóban Unipress utolérte a végig vezető Ügyeskét, azonban nem tudta megverni, a harmadik helyre Trendy Girl érkezett meg a fáradó Tell Vilmát verve.

Befutási sorrend: Ügyeske (2) – Unipress (4) – Trendy Girl (7)
Győztes idő: 21,1

Az első futamban Ügyeske volt a legtalpraesettebb.

2. futam – Amatőrverseny hendikep:

Ördöglány nem ért oda az autó mögé az indításig. Noble Rose vette a legjobb startot, de Képzőművész és Reménység is jól indultak. A tribün elé érve Noble Rose és Képzőművész mögött kettesoszlopokba rendeződtek a lovak. Amint elérték a túlsó oldalt, Noble Rose nagyobb előnyre tett szert és Képzőművész is pár hosszal a többiek előtt járt, azonban az utolsó kanyarhoz közeledve megérkeztek az első támadások Suttogótól és Ruby Reeves is elindult.

Suttogó hiába próbált mindent megtenni az elsőségért, Noble Rose start-cél győzelemmel nyerte a futamot, Reménység pedig a harmadik helyre érkezett meg.

Befutási sorrend: Noble Rose (3) – Suttogó (4) – Reménység (6)
Győztes idő: 18,2

3. futam – Mazurka díj II. rész:

Under World-nek voltak problémái még a start előtt, azonban amint lábra kapott, rögtön megkezdte a zárkózást és az első egyenesben felügetett a vezető Urban Legend mellé. Mögöttük Udvaros M és Timiko, valamint Útszéli és Uzsok kettőse alkották az élmezőnyt. Urban Legend elugrotta magát a második kanyar kijáratánál. A túlsó oldalon Under World előnye 20-25 méteresre nőtt a többiekkel szemben, a mögötte lévő Timiko-t Útszéli, valamint Trónörökös támadta, de még Uzsok is jól tartotta magát. Under World külön versenyt futott és a célig tovább növelte előnyét, Trónörökös bontakozott ki a végén és ügetett be másodiknak, majd Timiko és Útszéli következtek.

Befutási sorrend: Under World (11) – Trónörökös (10) – Timiko (5)
Győztes idő: 20,1

Under World patái szinte alig érték a földet.

4. futam – Akkurátus hendikep:

Remekül kezdett a favorit Alegria Dream és elment vezetni. Mögötte az első egyenesben libasorban haladt a mezőny, Silver Lady, Laluna Comtesse, Amazing Lobell, Passion Grif, Raffaello, Rafa és Knock-down sorrendben. A túlsó oldalra érve a hátsó trió egyre jobban kezdett lemaradozni. Az utolsó 500 méterhez közeledve indított támadást a másik favorit, Amazing Lobell, azonban Alegria Dream nagyon gyors volt és végig vezetve nyerte a futamot, Amazing Lobell mögött pedig Silver Lady szerezte meg a harmadik helyet.

Passion Grif és Rafa hibával futottak.

Befutási sorrend: Alegria Dream (7) – Amazing Lobell (6) – Silver Lady (3)
Győztes idő: 16,6

5. futam – 2016. évi Segédhajtó Kupa hendikep II. futam:

Rögtön a start után kiesett két esélyes: először Suzy, majd Shergar ugrotta el magát. Miklós állt élre, mögötte Sebes, Numero Uno, Lardon és Lucky Boy volt a sorrend, valamint Örömtűz és a szürke Nebraska kezdték meg a zárkózást. Örömtűz folyamatosan zárkózott egyre feljebb és az utolsó kanyarhoz közeledve felment a vezető Miklós mellé. Rajtuk kívül Sebes, Numero Uno, Orient Boy és Lucky Boy küzdöttek még a jobb helyezésekért. Az utolsó 100 méteren Sebes bújt ki a vezető lovak mögül és elsőként ügetett át a célon. A második helyről célfotó döntött Örömtűz és Miklós között.

Befutási sorrend: Sebes (1) – Örömtűz (9) – Miklós (5)
Győztes idő: 19,4

Sebes hű volt nevéhez futamában

6. futam – Fenyves díj:

Nem mindenkinek sikerült jól az indítás, Tiko Time például galoppozott. Rangos Meteor, She’s Vivienne és Tartozó hármasa kezdett a legjobban. Az első egyenesben kettesoszlopokba rendeződött a mezőny. Rangos Meteor mellé felügetett a favorit She’s Vivienne, őket Sóvirág és Shake Up kettőse követte, majd Bezique Va Bene és Tartozó ügettek, a sort pedig Rigoletto zárta, míg Sziklaszirt a mezőnyben hibázott. A befutó közepén She’s Vivienne teljesen szétesett és el is ugrotta magát, így Rangos Meteor és Sóvirág csatáztak hatalmasat a győzelemért, amit utóbbinak sikerült megszereznie, Tartozó érkezett messzi harmadiknak.

Bezique Va Bene is hibával futott.

Befutási sorrend: Sóvirág (2) – Rangos Meteor (4) – Tartozó (7)
Győztes idő: 20,3

7. futam – Colocaid hendikep:

Elsőre sikeres volt az indítás. Az alaptávosokon kívül remekül kezdett Mambo Girl és az első kanyarhoz érve átvette a vezetést Jonatántól. Örs is szépen zárkózott: a túlsó oldalon először felügetett Mambo Girl mellé, majd gyorsított és ő állt élre. Eközben megérkezett a hátulról forduló Pálinka és Red Bull, valamint a leggyengébb startot vett Szilvás is. Egy körrel a vége előtt szépen együtt ügetett a mezőny, libasorban. A túlsó oldalon indultak el a támadások, először Pálinka, de mögötte Red Bull-t és Mambo Girl-t is a hajtója támadó pozícióba terelte. A befutóra már Mambo Girl hozta a lovakat, azonban hatalmas lendülettel érkezett a kihagyás után futó Pálinka és az utolsó 100 méteren leelőzte ellenfelét, ezzel zsinórban ötödik győzelmét megszerezve. Red Bull ügetettt fel a harmadik helyre, Szilvás lett a negyedik.

Befutási sorrend: Pálinka (8) – Mambo Girl (4) – Red Bull (7)
Győztes idő: 19,8

Pálinka szédítően jó győzelmet zsebelt be.

8. futam – Scot Palmer díj:

Off Road kezdett hibával. Philadelphia és Spartakus Ans, valamint Zavita Meerswal és No Limit Angel kettőse vették a legjobb startot, Ördög Hegedűse volt még közel hozzájuk. Az első egyenesben a vezető négyes, ami eddig két párosból állt, most libasorba rendeződött. Ördög Hegedűse és a zárkózó Nőcsábász alkották még az élmezőnyt. Mire a túlsó oldalra érkeztek a lovak, kettévált a mezőny. Az utolsó 500 méterhez közeledve Ördög Hegedűse is kezdett lemaradozni az élen ügető kvartettől, No Limit Angel pedig elugrotta magát. A befutó elején úgy tűnt, hogy Philadelphia küzdelemre késztetheti a favoritot, aki azonban gyorsított és az utolsó 100 méteren bebiztosította a győzelmét. A második helyért alakult ki küzdelem Philadelphia és Zavita Meerswal között, Nőcsábász lett a negyedik.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (3) – Philadelphia (1) – Zavita Meerswal (2)
Győztes idő: 16,2

9. futam – Demure díj:

A favorit Ragdoll vette a legjobb startot, mögötte Tündérrózsa és Szélvihar is jól kezdett. Az első egyenesben Talizmán és San Siro gyorsítottak és a második nyomot felvállalva felügettek az első két helyen ügető lovak mellé: az élen így Ragdoll és Talizmán ügetett, őket Tündérrózsa és San Siro kettőse követte, majd Szélvihar és Ügető Star duója következett. A túlsó oldalon Ragdoll gyorsított és 1,5 hosszasra növelte előnyét Talizmánnal szemben. Tündérrózsa ügetett még jó pozícióban és a befutóban megpróbálta megtámadni Ragdoll-t, aki azonban magabiztosan szerezte meg zsinórban harmadik győzelmét. Tündérrózsa mögött Talizmán érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Ragdoll (4) – Tündérrózsa (6) – Talizmán (5)
Győztes idő: 19,9

Ragdoll favorithoz méltó módon nyerte meg futamát.

A következő ügető versenynap április 9-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 9-én szombaton, kezdés 14:15-kor
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

2016.04.07.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások