Húszezer lovirajongó fesztiválozott a Kincsem Parkban

A Kincsem Park idei első nagy fesztiválja rekordszámú nézőt vonzott. A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Showra a szervezők adatai szerint közel húszezer ember látogatott ki, hogy a kulináris élvezetek mellett részese lehessen a lóverseny izgalmainak.

Három nap alatt húszezer néző a Kincsem Parkban
Fotó: Kincsem Park

Május második hétvégéjén ismét bizonyított a Kincsem Park, hiszen az idei Lóverseny és Food Truck Show három nap alatt közel húszezer embert csábított a lelátóra.

Az esemény nyitónapjára pénteken kilátogatók a Lóverseny az éjszakában elnevezésű programsorozat keretein belül galopp, ügető és agárversenyeket is láthattak az esti órákban. A szombati ügetőnapon a klasszisok a Ferge László Emlékversenyben és a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben álltak starthoz.

Übü Király start-cél győzelme a Ferge László Emlékversenyben

Vasárnap a legjobb háromévesek a Nemzeti Díjban és a Hazafi Díjban indultak. A Nemzeti Díjat évtizedek óta először női lovas nyerte el. Kiemelt figyelmet érdemel az is, hogy az első három helyezett telivér Magyarországon született.

A Food Truck Show keretében játékokkal, az ország legjobb ötven Food Truck autójával, az év Food Truck autója választással, utcazenészekkel, a gyerekeknek ingyenes állatsimogatóval, pónilovaglással és kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.

A Nemzeti Díjban a magyar tenyésztésű My Luck győzött, Suták Csengével
Fotó: Kincsem Park

A Kincsem Parkban az elmúlt őszhöz képest húsz százalékkal emelkedett a látogatók száma, a fogadási forgalom pedig a tavaly májusi hasonló hétvégéhez képest másfélszeres arányban nőtt. Jól látszik tehát, hogy az elmúlt időszak kemény munkája és az intenzív, céltudatos marketing meghozta eredményét.

Büszkék vagyunk rá, hogy ehhez a sikerhez a Lovasok.hu szerkesztősége is hozzájárulhatott, hiszen 2015-ben mintegy 200 cikkel és 147 Facebook poszttal segítettük a Kincsem Park munkáját és a lóversenysport népszerűsítését.

2016.05.09. Forrás: Orientpress.hu
Fotók: Kincsempark

Hozzászólások