Holtverseny és nagy hajrá az ügetőn

Ha eddig azt hitted, láttál már izgalmas ügető futamot, akkor mindenképp ott kellett lenned a szombati versenynapon. Több futamban is az utolsó helyről hatalmas hajrával megindulva zsebelték be a díjakat, de a hatodik futamban még holtverseny is született Ulászló M és Trotztwo között.

Orifiamma Jet Hajnal Tiborral magabiztosan zsebelte be idei első győzelmét a Gala Peter Díjban. Őrangyal és Csordás Emil szerezte meg a második helyet, Landlord Kolozsi Lászlóval pedig a harmadik helyet tulajdonította el.

Összefoglaló a 2016. február 6-i ügető futamokról:

1. futam – Herba Hendikep:

Az indítás másodszorra sikerült. Jól kezdtek az élről indulók: Sherwood és Sikerdíj, majd Laza, Rolling Stones és Nyári Zápor volt az élmezőny sorrendje és hátulról Riviéra Dream is felzárkózott a fronthoz. Nagyjából libasorban haladt a mezőny, Svéd Barát vállalta fel a második nyomot, azonban a túlsó oldalra fordulva hibázott és kiesett a versenyből. Nyári Zápor indult meg nagy lendülettel, miközben Sherwood átvette a vezetést Sikerdíjtól. Sherwood 25 méteres előnnyel fordult a befutóra és ugyanilyen könnyen meg is nyerte a futamot. Nyári Zápor és Sikerdíj érkeztek mögé a dobogóra.

Azonban Nyári Zápor hajtója óvást emelt Sherwood hajtója ellen akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Sherwood (3) – Nyári Zápor (7) – Sikerdíj (4)
Győztes idő: 22,8

Sherwood 25 méteres előnnyel nyerte meg az első futamot.

2. futam – Karola Hendikep:

Offenbach Bigi, Prudy, Rózsakert, Oscar Wilde, Oron Flying és Bezique Va Bene sorrend alakult ki a startot követően. A vezető trió jó 20 méteresre növelte előnyét az üldözőkkel szemben. Az utolsó 600 méterhez érve Prudy felment Offenbach Bigi mellé, míg Rózsakert kezdett leszakadni tőlük. Prudy és Offenbach Bigi nagyot csatázott a győzelemért, végül Prudy kerekedett felül és megnyerte a futamot, Bezique Va Bene pedig szintén nagy küzdelem után ügethetett a harmadik helyen.

A Versenyintézőség a futam után Bezique Va Bene-t galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Prudy (5) – Offenbach Bigi (6) – Rózsakert (3)
Győztes idő: 17,1

3. futam – Amatőrverseny Hendikep: 

Az autóstart után Őszi Fény kezdett gyengébben, Tiko Time és Penelope Jet pedig galoppoztak és kiestek a versenyből, így a már amúgy is mini mezőny még kisebbre csökkent. Ottey Boss és Rangos Meteor kezdtek a legjobban, mögöttük Sebes ügetett, a sort pedig Őszi Fény zárta. Az első egyenesbe érve Rangos Meteor letúrta Ottey Boss-t, Őszi Fény pedig megérkezett a mezőnyhöz. A túlsó oldalon meg is indult és átvette a vezetést, erre Ottey Boss is rákapcsolt és ő is támadásba lendült, azonban Őszi Fény magabiztosan nyerte a futamot, Ottey Boss is biztos második lett, Sebes az utolsó 100 méteren pedig megelőzte Rangos Meteort és harmadik lett.

Befutási sorrend: Őszi Fény (4) – Ottey Boss (2) – Sebes (1)
Győztes idő: 23,5

Őszi Fény szinte az utolsó helyről ügetett fel a dobogó legfelső fokára.

4. futam – Dorog díj:

Trugon hibázott a start után, így diszkvalifikálták. Az első egyenesben három páros alakult ki, Rivális-A mellett Tartalosz, majd Sziporka és Spulni, végül Thor-Com és Sunny duója ügetett. Őket követte Sumi, a sort pedig Thor-Com zárta. A második kanyarra érve Tartalosz kitúrta Rivális-A-t és több hosszal elment vezetni. Sunny elindult 800 méterhez közeledve és felment Tartalosz mögé. A befutóban Sumi érkezett a mezőny végéről hatalmas lendülettel és az utolsó métereken mindenkit megelőzött. Sunny jó versenyt futva második lett, Szökevény érkezett harmadiknak.

Thor-Com hajtója óvást emelt Szökevény hajtója ellen a befutóban való keresztezés és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Sumi (1) – Sunny (9) – Thor-Com (8)
Győztes idő: 20,1

5. futam – Gala Peter díj: 

Simoni’s Spice a start után rögtön hibázott és kiesett a versenyből. Orifiamma Jet, No Limit Angel, Őrangyal, Landlord és Masterpice sorrend alakult ki a startot követően. Masterpiece az első kanyarban vétett pár hibás lépést, de versenyben maradt. Libasorban haladt a mezőny, változás csak a túlsó oldalon történt, ahol a második helyen ügető No Limit Angel hibázott. Orifiamma Jet magabiztos nyerője lett a futamnak, a második helyre célfotót mondtak Őrangyal és Masterpiece között.

A futam után a Versenyintézőség Masterpiece-t galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Orifiamma Jet (2) – Őrangyal (5) – Landlord (4)
Győztes idő: 19,7

Orifiamma Jet magabiztosan nyerte a nap főfutamának díját.

6. futam – Atyafi díj:

Super Tv Foto jutott a diszkvalifikálás sorsára a start után, mert hibázott. Trotztwo azonnal gyors volt, szinte kilőtt a startnál. Mögötte Ragdoll, Ulászló M, Tommy Lee, Sütike, Tidal Wave és Timiko volt a sorrend, Taio Cruz messze lemaradva ügetett. Trotztwo gyors tempójának köszönhetően eléggé megnyúlt a mezőny. A túlsó oldalon indult meg Tommy Lee és az első négy helyen ügető ló összerázódott. Az utolsó 100 méteren történtek változások, Trotztwo elfáradt, könnyen ment el mellette a favorit Ragdoll valamint Tommy Lee és a célig Ulászló M is beérte.

Befutási sorrend: Ragdoll (4) – Tommy Lee (7) – Ulászló M (3) és Trotztwo (5) holtversenyben
Győztes idő: 20,3

7. futam – Eretnek Hendikep:

Racing Athlete és Kentucky Girl voltak a leggyorsabbak a startnál. Kentucky Girl-nek az első kanyarban viszont még csak esélyt sem adott Racing Athlete. Mögötte libasorban haladt a mezőny, Kentucky Girl, Rafa, Raffaello, Mistral, Repeta és Nebraska. A túlsó oldalon a vezető trió nagyon eltávolodott a többiektől és nem is változott a sorrend. Racing Athlete start-célban, könnyen nyerte a futamot, Kentucky Girl és Rafa szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Racing Athlete (5) – Kentucky Girl (4) – Rafa (7)
Győztes idő: 17,6

A következő ügető versenynap február 13-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. február 13-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 

2016.02.08.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások