Totilas

A 2000 május 23-án született gyönyörű fekete mén, minden idők legsikeresebb díjlova. 2009-ben, akkori lovasával Edward Gallal minden lehetséges világrekordot megdöntöttek, ők voltak az első páros, akik 90% feletti értékelést kaptak programjukra.

Hírek Totilasról
 Totilas: több mint ló, jelenség
Egy órás dokumentumfilm a legendás fekete mén, Totilas életéről születésétől kezdve egészen a 2014-es aacheni szerepléséig. Videó!

 Totilas győzelemmel tért vissza a négyszögbe
Matthias Alexander Rath és Totilas visszatértek a négyszögbe – ráadásul rögtön egy győzelemmel. A duót betegségek és sérülések sora két éves versenyszünetre kárhoztatta, de úgy tűnik, hogy most már megállíthatatlanok.

Totilas egy kisebb balesetet szenvedett, ezért két hetet pihennie kell. A milliókat érő mén visszatérése a díjnégyszögbe így tovább késik.

 Totilas: „Minden balul sült el!”
Paul Schockemöhle először ismerte el hivatalosan is, hogy Totilas-szal nem úgy mennek a dolgok, ahogyan ő azt elképzelte. Már az is tudható, hogy 2013-ban Totilas inkább a sportban lesz aktív, a tenyésztésben kevésbé.


 Totilas és Rath jövőre ismét a négyszögben
A páros utoljára a június eleji német bajnokságon szerepelt, ott Helen Langehanenberg és Damon Hill mögött a második helyet szerezték meg. Az olimpián Rath betegsége miatt nem vehettek részt.

Fotó: Canva
Frissítve: 2022.09.04.

Hozzászólások