Indiában járt Monty Roberts

Monty Roberts egy hetet töltött Indiában a The Brooke nevű állatvédelmi szervezet meghívására.

A híres lókiképző alapelve, „hogy a világ jobb legyen, amikor távozik, mint amikor ide érkezett”. Ezt nem csak hazájában, de a világ számos országában is igyekszik terjeszteni. Nemrégiben Brazíliában, legutóbb pedig Indiában járt.

Monty az állatvédő szervezet három lójóléti állomását is felkereste, ahol helyi patkolókovácsokkal, szíjjártókkal és lótartókkal találkozott. „Először jártam Indiában és nagyon izgatott voltam, hogy találkozhatok a helyiekkel, láthatom a The Brooke-ban zajló munkát és tanácsokkal segíthetem a helyi lótartókat abban, hogy jobb életet biztosítsanak ezeknek a keményen dolgozó állatoknak.”

Monty a Beri lóvásárra is ellátogatott, ahol a lovak és más lófélék adásvétele történik, és ahol a The Brooke mobilklinikája állatorvosi ellátást, illetve tanácsadást biztosít a lótartóknak. Meghívást kapott az indiai hadsereg lovasiskolájába is Meerutban, ahol a világ legnagyobb, nem díszelgési célokat szolgáló lovas egysége található.

„Montyval együtt mi is azt valljuk, hogy az állatoknak erőszaktól mentes életet kell élniük.” mondja Petra Ingram, a The Brooke vezetője, aki végig ott volt a híres lókiképzővel indiai útján. Montyt egy régi tanítványa, Satish Seemar is elkísérte, aki jelenleg Dubaiban versenylovak képzésével foglalkozik.

The Brooke célja a dolgozó lovak, öszvérek és szamarak életminőségének javítása a világ legszegényebb vidékein, ahol a gyakran mélyszegénységben élő lakosok megélhetése múlik ezen állatok egészségén és munkavégző képességén.

2014.10.09. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2022.07.23.
Forrás: The Brooke
Fotó: Canva

 

Hozzászólások