Indiában járt Monty Roberts

Monty Roberts egy hetet töltött Indiában a The Brooke nevű állatvédelmi szervezet meghívására. 

A híres lókiképző alapelve, „hogy a világ jobb legyen, amikor távozik, mint amikor ide érkezett”. Ezt nem csak hazájában, de a világ számos országában is igyekszik terjeszteni. Nemrégiben Brazíliában, legutóbb pedig Indiában járt.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Monty az állatvédő szervezet három lójóléti állomását is felkereste, ahol helyi patkolókovácsokkal, szíjjártókkal és lótartókkal találkozott. „Először jártam Indiában és nagyon izgatott voltam, hogy találkozhatok a helyiekkel, láthatom a The Brooke-ban zajló munkát és tanácsokkal segíthetem a helyi lótartókat abban, hogy jobb életet biztosítsanak ezeknek a keményen dolgozó állatoknak.”

Monty a Beri lóvásárra is ellátogatott, ahol a lovak és más lófélék adásvétele történik, és ahol a The Brooke mobilklinikája állatorvosi ellátást, illetve tanácsadást biztosít a lótartóknak. Meghívást kapott az indiai hadsereg lovasiskolájába is Meerutban, ahol a világ legnagyobb, nem díszelgési célokat szolgáló lovas egysége található. 

„Montyval együtt mi is azt valljuk, hogy az állatoknak erőszaktól mentes életet kell élniük.” mondja Petra Ingram, a The Brooke vezetője, aki végig ott volt a híres lókiképzővel indiai útján. Montyt egy régi tanítványa, Satish Seemar is elkísérte, aki jelenleg Dubaiban versenylovak képzésével foglalkozik.

The Brooke célja a dolgozó lovak, öszvérek és szamarak életminőségének javítása a világ legszegényebb vidékein, ahol a gyakran mélyszegénységben élő lakosok megélhetése múlik ezen állatok egészségén és munkavégző képességén.  

2014.10.09. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: The Brooke

Hozzászólások