Hatalmas hajrával nyert Nyíres az Ügetőn

A befutó egyenesre érve szinte a semmiből bukkant elő Nyíres és hajtója Hajnal Tibor, majd mindenkit megelőzve, hatalmas hajrával nyerte a nap főfutamát, a Super Hanover Díjat. Mögötte Nőcsábász és Magiszter ügetett fel a Kincsem Park dobogóira.

Nyíres meglepte az ügető mezőnyt a Super Hanover Díjban

Összefoglaló a 2015. július 25-i ügető futamokról

1. futam

A start után Samuel Becket A.T. állt élre, mögötte Padova és Sóhajka szintén jól kezdtek, Szilvást és Sóvirágot viszont diszkvalifikálták. Az első egyenesre fordulva a vezető lovakhoz csatlakozott Timoteo is. A túlsó oldalon Samuel Becket A.T. próbálta elhagyni az őt üldözőket, miközben Padova és Timoteo folyamatosan támadni próbálták. Sóhajka kiszállt a versenyből, diszkvalifikálták, és Texas Oil is hibázott. A befutóban még mindig magabiztosan vezetett Samuel Becket A.T., őt csak Timoteo tudta megszorongatni, aki végül elugrotta magát, így a második Padova lett, a harmadik pedig Trappolj!.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (7) – Padova (3) – Trappolj! (1)
Győztes idő: 16,4
Hajtóváltozás: Sziporka (10) Kárai József helyett Paluska Tamás hajtotta

2. futam

A startot legjobban O’Pennina vette, mögötte Jubilee Hut és Mountain Bambi ügetett, Vernon Boko nem tudott jól kezdeni. Az első egyenesben a mezőny kettesfogatokba rendeződött, elől O’Pennina és Mountain Bambi, majd Jubilee Hut és O-Livia, majd Sebes és Vernon Boko ügetett. A túloldalra érve Jubilee Hut-ot megindította hajtója, és felügetett a vezető fogatok mellé. A befutóra fordulva a vezető Mountain Bambi-t is megindították, próbálta otthagyni a többieket, de Jubilee Hut komoly támadást indított ellene, végül a célban sikerült is elkapnia.

Befutási sorrend: Jubilee Hut (3) – Mountain Bambi (7) – O’Pennina (2)
Győztes idő: 18,6
Lejelentették: Maya Goal-t (6)

3. futam

Legjobban Száguldj! kezdett, valamint Szökevény és Serafina Ketti is remek startot vett. Tavirózsa a start előtt hibázott, Tökéletest a start után diszkvalifikálták. Az első egyenesben Serafina Ketti már a második helyen ügetett, folyamatosan támadta a vezető Száguldj!-ot. A túlsó oldalon Tornado Cole-t is megindította hajtója, könnyedén felügetett a vezető fogatokhoz. A befutó egyenesre fordulva Száguldj! nehéz helyzetbe került, folyamatosan támadták egymást Tornado Cole-lal. Ebből a küzdelemből végül Tornado Cole került ki győztesen.

Befutási sorrend: Tornado Cole (2) – Száguldj! (5) – Szökevény (4)
Győztes idő: 21,0

Kairo Sun sikerrel vert vissza minden támadást az ügető versenynap 4. futamában

4. futam

A start után Kairo Sun vállalta magára a vezető szerepet. Az első egyenesben Kairo Sun mögött Oscar Wilde és Kincses ügetett, majd Oli Sun következett. A túlsó oldalon még mindig Kairo Sun vezetett, második helyen Oscar Wilde, a harmadikon pedig Kincses ügetett, de megindult Kandidátus és Ottey Boss is. A kanyarhoz érve már fel is zárkóztak az élen ügetőkhöz. A befutó egyenesben Kairo Sun-t komolyan támadta Ottey Boss, aki egy pillanatig meg is tudta előzni, de kifáradt, s megállt, így visszacsúszott a negyedik helyre. Kairo Sun-nak sikerült visszaverni minden támadást és megnyerte a versenyt. Dobogós helyen végzett Kandidátus és Oli Sun.

Befutási sorrend: Kairo Sun (2) – Kandidátus (7) – Oli Sun (4)
Győztes idő: 19,7

5. futam

A start után Polémia magára vállalta a vezető szerepet, mögötte az első egyenesre érve a fogatok libasorban haladtak. A második helyen jött Laluna Comtesse, a harmadikon Sensation, a negyediken pedig Pentatlon. Polémia és Laluna Comtesse egymást kergetve eltávolodtak a mezőnytől, majd a kanyarba érve Laluna Comtesse gyorsított és megelőzte Polémiát. A túlsó oldalon a vezető lovakat megtámadta Olajbáró és Sensation is megindult. Az egyenes végére Laluna Comtesse, Sensation és Olajbáró volt a fogatok sorrendje, de a befutó egyenesre fordulva Laluna Comtesse kifáradt és lemaradt a győzelemért küzdő lovaktól. A versenyt végül Olajbáró nyerte. 

Befutási sorrend: Olajbáró (1) – Sensation (2) – Laluna Comtesse (5)
Győztes idő: 17,5

Olajbáró taktikus győzelme a Kincsem Park pályáján

6. futam

A start után a mezőny párokba rendeződött. Az élen Oldtimer Diamant ügetett Overnight-tal, második sorban Rafael Bit Sanger MS-sel. Az első egyenesben a fogatok sorrendje nem változott. A túlsó oldalra érve Oldtimer Diamant átvette a vezetést, Overnight a második helyen ügetett tovább. A befutó egyenesre fordulva még mindig Oldtimer Diamant vezette a mezőnyt, Overnight kifáradt, azonban ekkor Sanger MS-t megindította hajtója és könnyedén átrobogott az előtte ügetőkön. Meg is nyerte a versenyt, Prudy lett a második, Oldtimer Diamant pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Sanger MS (4) – Prudy (5) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 16,6

Sanger MS könnyedén elrobogott az előtte ügetők mellett

7. futam – Super Hanover Díj

A start után Szimfónia volt a leggyorsabb, de Ördög Hegedűse is jól kezdett. Mögöttük Nőcsábász és Orinoco kettesfogata ügetett. Az első egyenesben a fogatok sorrendje nem változott. A túloldalon még mindig vezetett Szimfónia, mögötte Ördög Hegedűse, de megindították Orinoco-t és Philadelphia-t is. A befutó egyenesre érve Nyíres megindult és megelőzve mindenkit, megnyerte a versenyt. Nőcsábász és Magiszter is dobogós helyen végeztek.

Befutási sorrend: Nyíres (7) – Nőcsábász (2) – Magiszter (1)
Győztes idő: 17,7

Nyíres robantott és mindenkit lehagyott a befutóban

8. futam

A fordulóstart elsőre jól sikerült. A start után Örs kezdett a legjobban, de Mistral és Marót szintén jól indultak. Shergar-t hiba miatt kizárták a versenyből. A túloldalon Mistral vezetett, a többiek libasorban ügettek mögötte, Marót a második, míg Jákfa és She’s Vivienne a harmadik és negyedik helyen. Mindeközben Örs és Spartacus elgaloppozták esélyeiket. Az első egyenesben még mindig Mistral vezetett, mögötte Marót és She’s Vivienne volt a további lovak sorrendje. A túloldalra érve She’s Vivienne-t megindította hajtója és felhajtotta a vezető lovak közé. A befutó egyenesben Jorvik Viking már másodszor hibázott, őt diszkvalifikálták. She’s Vivienne hatalmas hajrával végül beügetett az első helyre, Marót lett a második, Mistral pedig a harmadik.

Befutási sorrend: She’s Vivienne (4) – Marót (2) – Mistral (1)
Győztes idő: 20,7

9. futam

Az autóstart után Királyhágó egyből élre tudott állni, mögötte Kapitány, Shark WF és Pazar Hölgy is jól tudtak kezdeni, Penelope Jet viszont hibázott. Az első egyenesben Királyhágó magabiztosan ügetett az élen, mögötte libasorban jöttek a többiek. A túloldalon Királyhágó mellé felügetett Kapitány, Shark WF pedig fáradni kezdett. A befutóra fordulva Királyhágó visszaverte Kapitány támadását,  a harmadik helyért pedig Shark WF és Pazar Hölgy küzdött nagyot. Előbbinek sikerült megtartania.

Befutási sorrend: Királyhágó (6) – Kapitány (7) – Shark WF (1)
Győztes idő: 19,4
Lejelentették: Rozy la bush-t (12)

A következő ügető versenynap augusztus 1-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 1-én szombaton 14:00 órai kezdettel, Kanca Díj
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.07.29.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások