Gyenesei ezüstérmes csapatban

Gyenesei ezüstérmes csapatban

 

Ezüstérmet szerzett a csapatversenyben Gyenesei Leila a budapesti Junior Öttusa Európa-bajnokságon, egyéniben a 14. lett.

Csütörtökön a női egyéni és csapat döntővel folytatódott a Budapesten rendezett Junior Öttusa Európa-bajnokság. A versenyek közül a lövészetet, a vívást, az úszást és a futást a Népligetben, a lovaglást a Nemzeti Lovardában rendezték. A döntő reggel 7 órakor kezdődött a lövészettel, a zárószámot jelentő futásra 18.30 órától rajtoltak az öttusázók. Előzetesen dobogós helyezés(ek) megszerzésében bíztak a női szakvezetők, hiszen a hazai környezet előnyt jelent(het)ett és a felnőtt világkupákon aratott tapasztalatok is hasznosnak bizonyulhattak.

Kulcsár Antal, a nők szövetségi kapitánya előzetesen úgy nyilatkozott, hogy a hagyományos csapatversenyben és a váltóban van esély az éremszerzésre. A nők hagyományos versenyében Gyenesei Leila, Bartalis Zsófia, Cseh Krisztina, Tóth Adrienn (csak egyéniben) indult a 38 főt felvonultató döntőben, míg a szombati váltót a Gyenesei, Bartalis, Tóth trió teljesíti. A csütörtöki egyéni és csapat viadalon Cseh kezdett legjobban a magyarok közül, aki 182 kört lőve a 4. volt. Gyenesei a 13. volt 172 körrel (1000 pont). A vívásban Cseh továbbra is remekelt, 3. lett, Gyenesei – 14 győztes és 23 vesztes meccsel – 712 ponttal a 29. helyen zárta ezt a tusát. Az úszás aztán sokkal jobban ment. A kaposvári öttusázó megnyerte ezt a tusát, mégpedig 2:11,08-as időeredménnyel! Ez 1340 pontot “hozott a konyhára” és a 29.-ről a 7. helyre repítette. A lovaglás ugyan verőhiba nélkül sikerült, ám többen jobb teljesítményt nyújtottak, így Gyenesei a 15. helyről kezdhette el a futást. Az utolsó tusa előtt a magyar csapat az oroszok mögött a második helyen állt.

– Eléggé vegyes, változatos napon vagyunk túl – adott gyorsértékelést lapunknak a helyszínről Kulcsár Antal szövetségi kapitány. – Leila lövészete jól kezdődött, aztán pár kevésbé sikeres sorozat következett. Szerencsére rendezte a sorokat, és a 172 kör ezen a szinten jónak mondható. A vívásban hozta a tőle elvárhatót, ami a nemzetközi versenyeken 7-900 pont közötti eredményt jelent. Az úszás parádésan sikerült és a lovaglásban sem vallott szégyent. Egy “munkás”, nehezen lovagolható lóval jó eredményt, 1044 pontot ért el, megtartva az esélyt a csapat dobogós helyezésére. A futás aztán nem sokat változtatott, így a magyar csapat ezüstéremnek örülhetett, Gyenesei egyéniben a 14. lett.

 

2007.07.06. Kun Zoltán
Forrás: Somogyi Hírlap
Frissítve: 2023.06.07.
Fotó: Canva

Hozzászólások