Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre fővárosunk központjában a Nemzeti Vágta

Az esemény, a korábbi évekhez hasonlóan, ismét a Hősök terén került megrendezésre október 2 és 3 között. Idén azonban az ‘Egy a természettel’ Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kísérő programjaként.

A hagyományokhoz híven a Vágtát megelőző időszakban kerültek megrendezésre belföldön és külföldön a regionális huszár versenyek, ahol eldőlt kik fogják képviselni régiójukat Budapesten. Az elővágtákat követően október 2-án ismét előfutamokat tartottak, viszont itt már regionális győztesek között. A rákövetkező napon pedig eldőlt az abszolút győztes, aki idén Szabadka volt, Szabó Nikolett képviseletében és lova, Licino Pipacs nyergében ért célba.

Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre fővárosunk központjában a Nemzeti Vágta

A délután folyamán az előfutamok és a döntő futam között számos program várt az odalátogatókra. Többek közt: szimultán díjugrató verseny, Pusztai Róka lovascsapatának, Koltai Polett dámalovasainak és a Készenléti Rendőrség, Lovas Alegységének bemutatója, Csikós és puszta ötös bemutató, Győri Ördöglovasok bemutatója és Jótékonysági sztárfutam, amit Bács Péter nyert. Ezt követően a ’48-as csatajelenet-hagyományőrző huszárok bemutatója következett, majd négyes fogatok üldözéses versenye zajlott le, ahol Ifj. Dobrovitz József vehette át a babérkoszorút fogatával. Ezután a történelmi lovas felvonulásban gyönyörködhettek a nézők.

Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre fővárosunk központjában a Nemzeti Vágta Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre fővárosunk központjában a Nemzeti Vágta

A Nemzeti Vágta díjátadó ünnepsége után pedig a szilvásváradi lipicai méneshajtás következett zárva ezzel a kétnapos rendezvényt és az azt megelőző hónapokat.

Idén immár 14. alkalommal került megrendezésre fővárosunk központjában a Nemzeti Vágta

2021. 10. 05.
Ozsvárt Klaudia
Lovasok.hu

Hozzászólások