Új fogathajtó edzőket avattak Kaposváron

Verőfényes napsütés és rangos vizsgabiztosok fogadták a Kaposvári Lovasakadémia edzői vizsgáján megjelent fogathajtókat. A Magyar Lovas Szövetség ezúttal Schaller Gábort, a lovastusa szakág szövetségi kapitányát, Kövy Andrást a díjlovasok vezető edzőjét és Bozsik József kiemelt minősítésű edzőt delegálta, hogy felmérjék az edzőjelöltek tudását.

A tizenegy vizsgázó délelőtt a gyakorlati feladatokat és az edzésvezetést Vati Ferenc fogathajtó által kiállított szép pej fogaton mutatta be, majd ebéd után egyenként elméletben is be kellett számolniuk tudásukról.

Olykor hallani olyan kritikákat, hogy miért nem kaphat valaki azonnal edzői végzettséget, ha például indult egy világbajnokságon vagy nyert egy OB döntőt. Fehér Mihály “tanuló” példaértékű magatartása és vizsgázása lebegjen minden kritikus előtt, aki nem hogy elkezdte volna lobogtatni világbajnoki arany- és bronzérmeit, hanem külön kihangsúlyozta, hogy semmilyen megkülönböztetést nem kér elért eredményei miatt. 

Ugyanígy tett hazánk kimagasló ötös- és hatosfogathajtója Fülöp István is, aki az elérhető legmagasabb III. edzői szintre lépett fel.

Látva a “nagy öregek” hozzáállását, a fogathajtás feltörekvő ifjú tehetségei, mint Galambos Nándor, Kovács Szabolcs Tamás, Demkó Zsolt és Bégányi Csaba is egész nap a tételeket bújva és egymást bátorítva készültek a beszámolóra.

Végül kilenc új edző kapta meg a lehetőséget, hogy saját eredményeik mellett leendő tanítványaikkal is megismertessék, megszerettessék és öregbítsék a magyar fogathajtás hírnevét. A vizsgabizottság külön kiemelte, hogy a fogathajtók ezúttal is nagyszerű felkészültségről adtak számot.

2014.04.25. Forrás: Fogatsport.hu
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.17.

Hozzászólások