Sikert hozott a húsvét a lovastornászoknak

Húsvét hétvégéjén ismét útra kelt egy népes magyar tábor, hogy az első hozzánk közeli nemzetközi versenyen próbálja ki magát. A cél ezúttal is az olaszországi Portogruaro volt.

Meglepetésünkre a tavalyi évhez képest jóval népesebb mezőny állt rajthoz, szinte minden kategóriában volt induló, összesen több mint 230 versenyzővel.

A magyar indulók közül a legsikeresebben gyermek kategóriás versenyzőink szerepeltek, közülük a 2*-os versenyszámban szereplő Lassú Adél (BLK) megnyerte a kategóriát. Szintén jól szerepelt Szabó Nikolett (BLK), aki élete első nemzetközi versenyén ötödik helyezést ért el, és ezzel tovább léphet a 2*-os kategóriába.

Nehezebb dolga volt junior versenyzőinknek, akik közül három lány és egy fiú versenyző küzdött a kvalifikációért, másik fiú versenyzőnknek, Tóth Ákosnak már tavalyról megvan a kvalifikációja. A lányok mezőnye nagyon népes és erős volt, és sajnos hajszál híján a legjobban teljesítő Semerédy Alexandra (BLK) 16. helyével kiszorult a 15-ös döntőből, így nem maradt esélye a javításra, és a pontszerzésre. Tóth Petra Panna is jó gyakorlatot mutatott be, ezzel a 22. helyen végzett, míg Dragán Petra egy rontással csak a 29. helyen zárt.

A fiúk mezőnye kevésbé volt népes, viszont annál erősebb. A magyar fiúk gyakorlatait eléggé visszafogottan értékelték a bírók, így Somogyi Miklós (Lovasakadémia SC) a negyedik, míg Tóth Ákos az ötödikként végzett.

A seniorok mezőnyében előzetesen három magyar indulóval számoltunk, a kategória újonc Németh Blanka (SWR-Szárnyaló LSE) azonban sérülés miatt végül nem tudott elrajtolni. Így csak két kaposvári versenyző indult. Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC) tavalyi eredményéhez képest már látható javulás, nagyon jól sikerült kűrjével sokat tudott helyezésén javítani, így végül a 14. helyen zárt, sajnos még kvóta nélkül. Bence Balázs (Lovasakadémia SC) először indult a seniorok 3*-os mezőnyében, mintegy kipróbálva magát utolsó junior évében.


Bence Balázs kvótát szerzett a 2015-ös aacheni Európa Bajnokságra

Balázs a kötelezők után a harmadik helyen zárt, technikai kűrje még javításra szorul, kűrje viszont neki is jól sikerült és nagy tetszést aratott. Összességében az alacsony ló pontok miatt végül a negyedik helyre szorult, még ezzel is kvótát szerezve a 2015-ös aacheni EB-re.

2014.04.25. Villányi Krisztina
Fotók: Somogyi Tibor
Frissítve: 2022.09.27.

Hozzászólások