Polgármesterek is versengtek Tótkomlóson

Polgármesterek is versengtek Tótkomlóson

2013. április 20.

 

Ragyogó időben zajlott le szombaton a VII. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Verseny, amelyen első alkalommal rendeztek futamot polgármesterek részére.

Megint megmozgatta a dél-alföldi fogathajtókat a VII. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Verseny. A rendezvényen a tótkomlósi megmérettetést megálmodó névadóra emlékeztek, aki hat éve nincs már közöttünk.

Tótkomlós mellett Orosházáról, Székkutasról, Kondorosról, Makóról, Fábiánsebestyénből, Elekről, Nagymágocsról, Nagyszénásról, Aradról, Pusztaottlakáról, Gerendásról, Dombiratosról és Hódmezővásárhelyről érkeztek fogatosok, akik reggeltől késő délutánig versengtek a kiskomlósi ladakrosszpályán.

Rekord számú nevező érkezett: összesen 26 nagyló és 10 pónifogat indult, őket egészítették ki – idén először – a polgármesterek és a távlovasok. A mezőny nemzetközivé lett, hiszen két román hajtó is megmérette magát.

A nagylovak között az akadályhajtást Kotolák Tamás nyerte, míg a hibaidős hajtásban Koncsek Ferenc végzett az élen. A pónifogatoknál Sztojka Mihály mindkét kategóriában tarolt – minden díjazott egyedi hímzésű szalagokat kapott.

A verseny kuriózuma volt az első alkalommal megrendezett polgármesterfutam. A településvezetők közül a vendéglátó tótkomlósi Garay Rita mellett a dombiratosi Bojczán Endre, a gerendási Lengyel Zsolt, valamint az országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka első embere, Simonka György vett részt, kakukktojásként pedig az Orosházi Lovas Egyesület elnöke, Tuska Pál is elindult. Közülük Lengyel Zsolt nyert, Garay Rita pedig udvariasan mindenkit maga elé engedett. Neki is volt azonban oka az örömre: a hölgyek versenyében ő végzett az élen.

Napközben lovastorna, díjugrató, négyesfogat és díjlovas bemutató színesítette a programot. A versenyt és az egész napos rendezvényt a helyszínen több mint ezer néző tekintette meg.

A VII. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Verseny végeredményei:

Nagyló akadályhajtás:
1. Kotolák Tamás
2. ifj. Olasz Lajos
3. Barna János
4. Sárközi Zsolt
5. ifj. Bálint László
6. Lévai Lajos
Póni akadályhajtás:
1. Sztojka Mihály
2. Fehér László
3. Skorka Gábor
4. Varga Sándor
5. Skorka Péter
6. Lénárt Sándor
Távlovasok 15 kilométeres
versenye:

1. Lődi Henrietta (Kedves nevű lován)
2. Kovács Kinga (Full-Pull n. l.)
3. Szenteczki Noémi (Madár n. l.)
Nagyló hibaidős
akadályhajtás:

1. Koncsek Ferenc
2. Millin Milorád
3. Deli Dániel
4. Besenyi Tibor
5. Barna János
6. Sárközi Zsolt
Póni hibaidős
akadályhajtás:

1. Sztojka Mihály
2. Fehér László
3. ifj. Héjjas Gyula
4. Skorka Péter
5. ifj. Varga Sándor
6. Skorka Gábor
Polgármesterek hajtása:
1. Lengyel Zsolt (Gerendás)
2. Bojczán Endre (Dombiratos)
3. Simonka György (Pusztaottlaka)
4. Tuska Pál (Orosházi Lovas Egyesület elnöke)
5. Dr. Garay Rita (Tótkomlós)

Különdíjak:
A két tótkomlósi hajtónak: Besenyi Tibor, Gyúrós Péter
Legpechesebb hajtó: Karai János
Agro-Green Invest Kft. felajánlása: Janiga András
Malya Márton által alapított vándorserleg a legszebb fogat részére: ifj.Olasz Lajos

A verseny támogatói: Tótkomlós Város Önkormányzata, Agro – Green Invest Kft., Orosházi Lovas Egyesület, Tótkomlósi Lovas Túra Egyesület, Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Tótkomlósi Rendőrőrs, Tótkomlósi Polgárőrség, Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, Tótkomlósi 123. Galambegyesület, Agropils Szövetkezet, Bora – Patrick Italnagyker, Like Fest Park, K2 Söröző és Pizzéria, Kurta kocsma, Kádár Kata lerakata, Família ABC, Komlós Kenyér Kft., Mit-Gyúr Pékség, Nyíri Pékség, Vogel Tüzép, Koma-Hús Bt., Juhász Tamás, Horváth Ferenc, Kurucz László, Poljak János, Szalai János, Bánfi Judit, Boros Imréné, Csík János, Dr. Tóth Sándor, Farkas Jánosné, Gyivicsán Péter, Gyurik Andrásné, Jáhn Attila, Kapocsi János, Kárász Gábor, Kovács László, Kovácsné Cseh Katalin, Kurucz Lászlóné, Kusztos Géza, Lévai István, Lőrincz Imréné, Malya Márton, Moravszki Gábor, Must Attila, Rozsnyó Ferenc, Skrabák Mártonné, Pintér Sándor főzőcsapata, a Gyúrós család, valamint a tótkomlósi lovas barátok, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva hozzájárultak az eredményes szervezéshez!

 

Frissítve: 2023.09.29.
Fotók: Canva

Hozzászólások