Londonban zárta az évet Dobrovitz József

Dobrovitz József Londonban egy negyedik hellyel, de a harmadik helyért járó pontokkal zárta az évet.

Dobrovitz József egy korábbi versenyen – Fotó: MTI

Az idei szezonban Dobrovitz József utolsó versenye volt a Négyesfogathajtó Világkupa sorozat londoni állomása, ahol a magyar négyesfogathajtó a negyedik helyet szerezte meg. A Világkupa pontszerző listán mégis a harmadik helyért járó pontokat kapta, mivel Boyd Exell szabadkártyával indult. 

Eredmények: 

  1. Ijsbrand Chardon
  2. Boyd Exell
  3. Koos de Ronde
  4. Dobrovitz József
  5. Georg von Stein
  6. Glenn Geerts
  7. Daniel Naprous

A 2015/16-os FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozatban Dobrovitz József négy versenyen állt rajthoz. A három legjobb eredmény alapján összesen 12 pontot gyűjtött. Arra, hogy ez elegendő lesz-e a bordeauxi döntőbe jutásra, a januári lipcsei verseny után derül fény.

A vecsési hajtó így számolt be a versenyről:

„A londoni fordulóra egyenesen Genfből érkeztek meg a lovaim. A vasárnap véget ért genfi fordulót követően már csütörtökön ismét rajthoz álltunk. Genfben éreztem először, hogy szépen összeállt a fogatom az idei fedeles szezonban. A lovak teljesítményével elégedett voltam. Ugyanakkor a genfi pálya hosszú volt, három maraton akadállyal, vizes árokkal nehezítve. A hátsó lovak elfáradtak, lelassultak. 

A londoni helyszínen Incitato Pandúr belázasodott, olyannyira, hogy állatorvosi kezelésre volt szüksége. Így a fogat tartalék lovát – a kettes vb-n Joci fogatában kiválóan teljesítő – Maestoso XXXIX 39 14-et, ismertebb nevén Márkát kellett befogni

Három versenyszámot írtak ki a rendezők az Olympia stadionban. Csütörtökön egy úgynevezett Extreme Driving számban is indult minden hajtó, viszont ez nem számított a FEI versenybe. Ez jól sikerült, harmadik lettem. A pénteki, indulási sorrendért zajló számban sikerült hibátlan pályát teljesíteni, ami a negyedik helyre volt elég. Szombaton rendezték a FEI 2. versenyszámot, melyre szépen összeállt ez a felállású fogatom, melyet a kiváló időeredmény is mutatott, viszont a hídnál levert labda miatt szintén negyedik lettem, ezzel nem jutottam be a három legjobb hajtó összevetésébe. Összességében elégedett vagyok az idei fedeles teljesítménnyel.

Dobrovitz József most már fiáért izgulhat, aki Lipcsében áll rajthoz az utolsó kvalifikációs fordulón. A ponttáblázat alapján jelenleg negyedik helyen álló négyesfogathajtónk esélye a döntőben való szereplésre matematikai szempontból még lehetséges. De minden az utolsó két fordulótól függ, ahol Dobrovitz József már nem, csak fia, ifj. Dobrovitz József tud beleszólni a ponttáblázat alakulásába

2015.12.22. Forrás: Fogathajtó Szakbizottság

Hozzászólások