Lázár és Dobrovitz verhetetlen volt Fábiánsebestyénben

Lázár Zoltán nyerte a kettesfogathajtók összetett versenyét, míg a négyesfogatok mezőnyében Dobrovitz József bizonyult a legjobbnak a 33. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon.

Még 39 fotónk van a versenyről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A póni egyesfogatok díjhajtását Szajkó Liliána nyerte, megelőzve a szintén magyar színekben induló Lehocz Dávidot. A póni kettesfogatoknál Kovács Zsófia lett az első, az osztrák Karl Cvörnjek és a német Karl-Heinz Klasen előtt. A póni négyeseknél Palkovics Dávid első helyen zárta a versenynapot, másodikként a német Jaqueline Walter végzett.

Az egyesfogatok díjhajtó versenyében Meskóné Orosz Mária végzett a legjobb eredménnyel, második helyen Rondzik Gábor, a harmadik helyen Kun Andrea zárta a versenyszámot. 

A kettesfogatok mezőnyében összesen ötven fogat indult. Lázár Zoltán egyes számú fogata nyerte a díjhajtást, míg a második helyezést kettes számú fogatával szerezte meg, megelőzve ezzel testvérét, Lázár Vilmost. 

A négyesfogathajtók díjhajtó versenyszámát ifj. Dobrovitz József nyerte, hajszálnyival megelőzve édesapját. Harmadik a svájci színekben induló Ulrich Werner lett.

Nem kedvezett az időjárás a szombati maratonhajtásnak. Az eső miatt a szervezők eltörölték a pálya A szakaszát, így módosított pályán hajtottak a versenyzők. A szervezők jó előre felkészültek az esős időjárásra, hogy jelentősebb csapadék esetén homokkal és fadarálékkal megerősíthessék az akadályokat, és így a fogatok csúszását némileg meg tudják gátolni.

A póni egyesfogathajtók maratonját Szajkó Liliána nyerte, ismét megelőzve Lehocz Dávidot. A póni kettesfogatok versenyében osztrák győzelem született: az első helyen Karl Cvörnjek végzett, második helyen zárt a német Karl-Heinz Klasen, harmadik lett a magyar Tímár Zoltán. A póni négyesfogathajtóknál a német Walter Jaqueline győzött, megelőzve Palkovics Dávidot.

Az egyesfogatok versenyében első helyen végzett Bajáki Ferenc, másodikként Kun Andrea, harmadikként Demkó Zsolt zárta a sáros versenyszámot. 

A szombati kedvezőtlen időjárás miatt Lázár Vilmos és Lázár Zoltán is visszalépett a versenytől – bár Zoltán korábban kettes számú fogatával már teljesítette a pályát. A versenyszámot ifj. Dobrovitz József nyerte, második lett Kákonyi Norbert, míg a harmadik helyet Lázár Zoltán szerezte meg kettes számú fogatával.

Még 39 fotónk van a versenyről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A négyesfogathajtók maraton versenyszámát Dobrovitz József nyerte, megelőzve fiát és a német Ludwig Weinmayr-t.

A vasárnapi akadályhajtás után a póni egyesfogatok összetett versenyét Szajkó Liliána nyerte, másodikként zárt Lehocz Dávid. A póni kettesek összetett versenyének győztese az osztrák Karl Cvörnjek, a dobogó második fokára Karl-Heinz Klasen állahatott fel, míg Kovács Zsófia harmadikként zárta a versenyt. A póni négyesfogatok összetett versenyének győztese Palkovics Dávid, ezüstérmes a német Walter Jaqueline.

Az egyesfogatok összetett versenyét Rondzik Gábor nyerte, a második helyezésért járó díjat Kun Andrea vehette át, Demkó Zsolt pedig harmadikként zárta a versenyt.

A kettesfogathajtók összetett versenyének győztese Lázár Zoltán, megelőzve ifj. Dobrovitz Józsefet. A dobogó harmadik fokára a német Sandro Koalick állhatott fel.

A négyesfogatok mezőnyében Dobrovitz József bizonyult a legjobbnak, aki a vasárnapi akadályhajtás versenyszámban is maga mögé utasította a mezőnyt. Második ifj. Dobrovtiz József, a verseny harmadik helyezettje pedig a svájci Ulrich Werner lett.

2015.05.04. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Fogatverseny.hu
Fotó: Vida-Szűcs István, Fogatverseny.hu

Hozzászólások