Jól sikerült a magyarok díjhajtása

A díjhajtás után egyéniben Dobrovitz József a hatodik, Lázár Zoltán pedig a nyolcadik helyen áll, míg az ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészülő magyar csapat harmadik a Lovas Világjátékokon.

A hétszeres világbajnok Lázár Zoltán 47,84 hibapontot kapott a bíróktól, míg a 2004-es kecskeméti vb-n csapatban aranyérmes Dobrovitz József a 46 fős mezőny utolsó hajtójaként 46,78 hibaponttal zárta a nyitószámot. Ifj. Dobrovitz József már csütörtökön bemutatta a gyakorlatát, 57,10 hibapontjával a 23. helyről várja a folytatást.

Lázár Zoltán és fogata Aachenben

"Összességében elégedett lehetek. Egyrészt mindhárman idei legjobb díjhajtásukat produkálták, másrészt azt szerettem volna, ha csapatban 100 hibapont alatt maradunk és ez sikerült. Rég volt ilyen, hogy az első nyolcban két magyar legyen a díjhajtás után, amely a leggyengébb számunk" – értékelt Tóth Tamás szövetségi kapitány.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a magyar trió hátránya ugyan kicsit nagyobb a remélt tízpontosnál a hollandokkal szemben, de a vb-k utáni legrangosabb aacheni viadalon, melyen második lett Magyarország, ez húsznál is több volt, ráadásul a második amerikaiak alig több mint hatpontos előnye nem túl sok, tekintve, hogy ők maratonhajtásban nem annyira erősek.

Dobrovitz József és fogata Aachenben a maratonpályán

A díjhajtás után a két éve ezüstérmes amerikai Chester Weber vezet 32,21 hibapontos teljesítményével a kétszeres címvédő ausztrál Boyd Exell előtt, akinek hátránya több mint három pont, míg a harmadik holland Theo Timmermann öt ponttal van lemaradva.

Csapatban a háromszoros címvédő holland hármas áll az élen viszonylag nagy különbséggel: közel kilenc ponttal az amerikaiak és több mint 15 ponttal a magyarok előtt.

Egyéni eredmények a díjhajtás után:

1. Chester Weber (USA) 32,21 hibapont
2. Boyd Exell (AUS) 35,51
3. Theo Timmermann (NED) 37,28
…6. Dobrovitz József 46,78
…8. Lázár Zoltán 47,84
…23. ifj. Dobrovitz József 57,10

Csapat eredmények a díjhajtás után:

1. Hollandia 79,40 hibapont
2. Egyesült Államok 88,31
3. Magyarország 94,62

Lázár Zoltán és fogata Aachenben

A szombati maratont ifj. Dobrovitz József 12:24-kor, Lázár Zoltán 14:09-kor, Dobrovitz József pedig 14:23-kor kezdi. Vasárnap az akadályhajtás kerül megrendezésre. A háromfős csapatok eredményébe minden számban a két jobbik hajtó teljesítménye számít bele.

2014.09.06. Forrás MTI
Fotó: Friederike Scheytt, Hippoevent

Hozzászólások